Axie Infinity Bu Gelişmeler Sonucu İhtişamlı Günlerine Dönebilir!

2 years ago 93

AXS, piyasa katılımcıları, arazi hisselerinin başlatılmasını, Ronin köprüsünde artan aktiviteyi ve yaklaşan yol haritası hedeflerini yükseliş katalizörleri olarak görürse eski ihtişamını yeniden yakalayabilir. Play to Earn, 2021'de kripto para piyasasının çığır açan sektörlerinden biriydi ve bu trend, kullanıcıların NFT'ler topladığı, ürettiği, yükselttiği ve savaştığı mobil, blok zinciri tabanlı bir oyun olan Axie Infinity (AXS) tarafından yönetildi.

Piyasa zirveye çıkıp ardından derin bir ayı piyasası haline girerken, AXS fiyatı, oyuna ev sahipliği yapan Ronin zincirinin 600 milyon dolarlık hacki de dahil olmak üzere çeşitli aksiliklerin ardından 170 dolara yakın tüm zamanların en yüksek seviyesinden şu anki fiyatı olan 15.20 dolara geri çekildi.

Şu anda, P2E oyununun geleceği söz konusu olmaya devam ediyor ve savunucular, bu eski tek boynuzlu atın gemiyi döndürüp döndüremeyeceğini görmeyi yakından takip ediyorlar. Axie Infinity'de meydana gelen bazı gelişmelere bir göz atalım.

Arazi Staking Lansmanı

Axie Infinity ekosisteminden ortaya çıkan en son gelişme, AXS tokenlerini kazanma yöntemi olarak arazi hissesi parselleridir.

Ronin Zinciri gezgini tarafından sağlanan istatistiklere dayanarak, arazi hissesi sahipleri arasında popüler olmuş durumda ve farklı seviyelerdeki arazilerin her birinin en az %87'si halihazırda stake edilmiş konumda.

Arazi hisselerinin başarısına ek olarak, son zamanlarda her biri 130'un üzerinde Ether (ETH) için satılan birkaç arazi, oyuna olan ilgi seviyesinin hala yüksek olduğunu gösteriyor.

Arazi sahipleri yeni gelir fırsatı konusunda heyecanlı olsa da, bazı topluluk üyeleri, arz şiştiğinde 11.194.62 AXS'nin günlük ödüllerinin token fiyatı üzerinde ne gibi bir etkisi olacağı konusunda endişeleri var.

Platform aynı zamanda %72'lik bir getiri ile AXS stake hizmeti sunuyor, ancak mevcut dolaşımdaki arzın sadece %38,47'si stake edilmiş durumda, bu da arzın çoğunluğunun açık piyasada mevcut olduğunu ve potansiyel olarak satılabileceğini gösteriyor.

Ronin Köprüsü Yeniden Açılıyor

Ronin köprüsünün yakın zamanda yeniden açılması, özellikle bu yılın Mart ayında 600 milyon dolarlık bir hacklenmenin ardından devre dışı bırakıldığı düşünüldüğünde, Axie için başka bir olumlu işaret olabilir.

Axie Infinity'ye göre, köprüdeki varlıklar "tam olarak 1:1 destekleniyor" ve projeye 11 yeni doğrulayıcı, devre kesici eklendi ve iki dış denetim tamamlandı. Kaybedilen tüm kullanıcı fonları geri ödenerek topluluk üyeleri bir bütün haline getirildi.

DappRadar'dan alınan verilere göre, Ronin köprüsünün yeniden açılması ve arazi belirlemenin başlatılması, işlem hacmi üzerinde gözle görülür bir etkiye sahip oldu.

Bu gelişmeler aynı zamanda ağdaki günlük kullanıcı ve işlem sayısında da hafif bir artışa neden oldu, ancak bu rakamlar 2021'deki 744.000 kullanıcı ve 6.7 milyon işlem seviyesinin oldukça altında kalıyor.

Topluluk mevcut değişikliklere olumlu yanıt veriyor. Son gelişmelere yönelik topluluk tepkileri çoğunlukla olumluydu ve çoğu, nihayet birkaç büyük darbeyi geride bıraktığı için oyuna yeniden katılmaya istekliydi.

Erken dönem Axie Infinity yatırımcısı Alyssa Exposito'ya göre, "arazi hissesi, hazine fonunda büyük miktarda kaybettikten sonra topluluğun ihtiyaç duyduğu bir enerji dalgalanmasına neden oldu."

Exposito ayrıca topluluk üyelerinin yazılım geliştirme kitinde (SDK) oyunlar oluşturmasını sağlayan Axie yaratıcı programından platformun kullanıcıları için heyecan verici bir şey olarak bahsetti. Exposito, ekosistemin topluluk üyelerini yönetişime daha fazla dahil etme ve protokolü geliştirme çabalarını, topluluğun en çok heyecanlandırdığı gelişmeler olarak vurguladı.

Exposito şu açıklamada bulundu;

“Bence insanlar, projenin diğer içerik oluşturucuların bunun üzerine inşa etmeleri için nasıl fon sağladığını ve buna nasıl yardımcı olduğunu görmeye ve fark etmeye başladığında, blok zinciri oyunlarının olasılıkları üzerinde daha fazla çekiş kazanacağını düşünüyorum.”

Axie topluluğunun üyeleri tarafından tartışılan ana endişeler, dolaşımdaki AXS arzı, stake ödüllerinin dolaşımdaki arzı ve fiyatı nasıl etkilediği ve gelecekte büyük satışlara ve fiyat düşüşlerine yol açabilecek çeşitli token kilitlenmeleri ve hak kazanma programları etrafında dönüyor.

Genel olarak protokol, Ronin saldırısından kurtulmak için gerekli adımları attı ve yol haritasında ana hatlarıyla belirtilen önemli kilometre taşlarını takip ediyor gibi görünüyor. Projenin dahili olarak yapabileceklerinin yanı sıra, kaderi büyük ölçüde bir bütün olarak P2E sektörünün kaderine bağlı gibi duruyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article