Ayı Piyasası Bitcoin’i Durduramadı: Teknoloji Devi Apple’ı İkiye Katladı!

2 years ago 88

Bitcoin'in (BTC) ticaret hacmi gibi metrikleri göz önüne alındığında, bazı geleneksel finansal varlık sınıflarına potansiyel bir alternatif olarak öne çıktığı görülüyor. Son aylarda hem hisse senetleri hem de kripto paralarda görülen yüksek volatiliteye rağmen, BTC, son 30 günde teknoloji devi Apple'ın en az iki katı işlem hacmi kaydetti.

Bitcoin vs Apple

Verilere göre, Apple'ın 22 Temmuz'da sona eren 30 gün boyunca günlük ortalama işlem hacmi 11.6 milyar dolar seviyesinde. YCharts'ın sağladığı verilere göre, hisse senedinin günlük hisse/seans hacmi 79.92 milyon dolar ve 30 günlük dönemde AAPL'nin ortalama fiyatı 145,64 dolar oldu.

CoinMarketCap'in verilerine göre Bitcoin'in 30 günlük ortalama günlük işlem hacmi 27.7 milyar dolar. Bu nedenle en büyük kripto para, bir süredir bir ayı piyasasında rağmen Apple'dan en az 2.3 kat daha fazla işlem hacmi kaydetme başarısına ulaşmış oldu.

Bitcoin'deki Büyük Düzeltme

Bitcoin, özellikle son aylarda önemli bir satıştan geçen kripto paralara rağmen Apple'a kıyasla etkileyici bir işlem hacmine ulaşmayı başardı. Örneğin, 30 günlük dönem, Bitcoin'in yüzde 56 değer kaybı ile on yıl içinde gösterdiği en kötü üç aylık performansını kaydettiği kısmen 2022'nin ikinci çeyreğine denk geldi. Bununla birlikte, 20 bin dolar seviyesinin altına düşmesinin ardından 20 Temmuz'da 24 bin dolara kadar çıktı.

Sonuç olarak, en büyük kripto para, kripto para piyasasının değerini yeniden 1 trilyon doların üzerine çıkardı. Bitcoin, yazım sırasında son 24 saatte yaklaşık yüzde 3 düşüşle 22 bin 50 dolardan işlem görüyor olsa da değerini son 30 günde yaklaşık yüzde 3 artırdı.

Ayrıca, yüksek enflasyon ortamında, Bitcoin ve hisse senedi piyasaları, özellikle Apple'ın Nasdaq endeksi ile yüksek korelasyon gösteriyor. Bununla birlikte, Bitcoin, hafta sonları ve tatil günlerinde bile 7/24 işlem yapma görme gibi faktörlerin etkisiyle üstün işlem hacmini korumayı başardı. Hem Bitcoin hem de Nasdaq endeksinin 2021'de mükemmel performans sergilediğini ve her ikisinin de 2022'de genel olarak önemli düzeltmeler kaydettiğini belirtmek gerekiyor.

Her iki yatırım ürünü de farklı varlık sınıflarına ait olsa da, Bitcoin'in işlem hacmi ile teknoloji devi Apple'ı geçmesi kripto paraların artık yerleşik geleneksel varlık sınıflarıyla doğrudan rekabet içinde olduğunu ortaya koyuyor.

Read Entire Article