Ayılar Üzgün! Bitcoin 40.000 Doları Gördü, Milyonlarca Dolar Buhar Oldu!

2 years ago 81

İki haftalık bir aradan sonra büyük yukarı yönlü seviyeler yeniden ortaya çıktığı için, Cuma günü Bitcoin ayıları için son derece karanlık devam ediyor. Wall Street volatilitesinin BTC boğaları için bir nimet olduğunu kanıtlaması nedeniyle Bitcoin (BTC), 4 Şubat’ta iki hafta boyunca ilk kez 40.000 doları gördü.

Kripto Paralarda Liq Olmak

Sosyal medya platformlarında sıklıkla okuyor olmalısınız. Bitcoin ani bir hareket yaptığında veya yüksek kaldıraçlar altcoinlerde marjin işlem açıldığında “liq oldum” tarzında paylaşımlar yapılır. Bu durum açılan pozisyondaki ana paranın sıfırlanması anlamına gelir.

Örneğin 20x (20 katı) kaldıraç Bitcoin short pozisyon açtığınızı varsayalım. Bu durumda Bitcoin (BTC) %1 yükselirse %20 kazançlı çıkarsınız. Fakat %5 düştüğünde ana paranız sıfır olur. Diğer bir ifadeyle normal fiyat artışı kaldıraç boyutunuzla çarpılır ve yükselişe/düşüşe pozisyon açabilirsiniz. Twitter da gördüğünüz %200 kazanç ifade eden roketli görseller bu tarz işlemlerle uğraşan yatırımcılar tarafından paylaşılıyor.

Bitcoin (BTC) bugün %10’a yakın artış gösterdi. Yani son 24 saatte dip seviyeden 10x kaldıraçlı short pozisyon açan yatırımcılar “liq oldu” diğer bir ifadeyle pozisyondaki tüm ana paralarını kaybettiler. Tam da bu sebepten 5-10-20x gibi büyük oranlarda kaldıraçlı pozisyon açmak tüm paranızın buhar olmasına sebep olabilir. Bitcoin’in %50 ve üzerinde düşüş yaşadığı dönemleri gördük, bu durumda 2x marjin işlemlerin bile ne denli riskli olduğu anlaşılacaktır.

Ayılar Üzgün! Bitcoin 40.000 Doları Gördü

Fakat boğaların sevinmesi için henüz erken, Bitcoin’in 41.000 dolar seviyesini aşarak bu bölgede kapanışlar yapması gerekiyor. Aksi taktirde fiyatın aniden 38.000 doların altına kadar düşmesi kimseyi şaşırmamalıdır.

Coinglass‘a göre, BTC tasfiyeleri son dört saatlik dönemde 50 milyon dolardı ve çapraz kripto tasfiyeleri 100 milyon doları geçti. Bitcoin’in ATH seviyesinden sonra girdiği düşüş trendinde daha büyük kayıpların yaşandığına şahit olmuştuk. Alıcılar 33.000 dolar seviyelerinden ciddi miktarda Bitcoin topladı, bunları 40.000 seviyelerinde satmaları şimdilik pek mantıklı görünmüyor. Yine de 41.000 doların üzerinde kapanışlar gelmeden sevinmek için acele edilmemesi gerektiğini hatırlatalım. Önümüzdeki hafta Amerika’da kripto paralarla alakalı 3 toplantı yapılacak. Bunlardan iki tanesi stablecoinleri ve biri de Bitcoin’in enerji tüketimini hedef alacak. Ayrıca şimdilik fiyatlansa da Mart ayında FED’in 50 baz puan potansiyel, 25 baz puan %90 kesinleşmiş bir faiz artışı olacak.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article