Az Kaldı, Geliyor Gelmete Olan! Merkez Bankaları, Bitcoin ve Altcoin’ler!

2 years ago 76

Kripto para piyasaları daha geniş makroekonomik yaklaşımlara yanıt vermeye devam ediyor. Piyasalar üzerindeki duygular değiştikçe ve geliştikçe, kripto para piyasaları toparlanıyor. İngiltere Merkez Bankası (BoE), İngiltere ekonomisini korumak için nicel gevşemeye yönelerek şok bir karar aldı. Küresel piyasalar, merkez bankasının aldığı karara yukarı yönde hareket ederek yanıt verdi. En büyük kripto para Bitcoin, son 24 saatte yüzde 2,96 yükselerek 19 bin 323 dolardan işlem görüyor. Ethereum ise son 24 saatte yüzde 2,61 yükselişle bin 318 dolardan alınıp satılıyor. Ethereum'daki yükseliş altcoin piyasalarının geri kalanını olumlu yönde etkiledi.

Neden Bir Kripto Para Rallisi Bekleniyor?

Güçlü bir kripto para rallisi ihtimali İngiltere Merkez Bankası'nın şaşırtıcı pivotuna bağlanabilir. BoE, İngiltere ekonomisini istikrara kavuşturmak için süresiz olarak uzun vadeli tahviller satın almaya karar verdi. İngiltere Başbakanı Liz Truss, büyük ölçekli, finanse edilmemiş bir vergi indirimi planını açıkladı. Açıklanan kararlar İngiltere'nin ekonomik sıkıntılarını daha da kötüleştirdi. İngiliz sterlini ABD dolarına kıyasla tarihi en düşük seviyelere geriledi.

İngiltere Merkez Bankası'nın pivotu, artan resesyon korkularına bir yanıt olarak görülüyor. Dünya Bankası, küresel ekonominin 2023'te bir resesyonla karşı karşıya kalacağına inanıyor. Merkez bankasının QE'ye dönme kararı, birçok uzmanın ABD'li Fed'in de sonunda pivot olacağına dair inançlarını da destekliyor. Fed, enflasyona karşı şahin tutumunda kilit adımda ortaya çıktı. Minnesota Fed'den Neel Kashkari, faizlerin yeterince yüksek olmadığına inanıyor. Ancak Boston Fed'den Susan Collins gibi bazı Fed yetkilileri ise resesyon ihtimalini kabul etmeye başlamış durumda.

Beklenen Ralli Gelecek mi?

BoE'nin aldığı karar merkez bankalarının yavaş yavaş politika değişikliğine gitme ihtimaline işaret etmesiyle kripto para piyasalarındaki boğalar umutlanmış durumda. Ancak ABD doları güçlenmeye devam ettikçe yatırımcılar dikkatli olmaya devam ediyor. Fed, İngiliz mevkidaşının pivotuna rağmen şahin duruşunu sürdürebilir ve bu da olası bir rallinin önüne geçebilir.

Read Entire Article