Bakanlıktan Dikkat Çeken Öneri! Kripto Paralar Bu Ülkede Yasal Hale Mi Geliyor?

2 years ago 104
Bakanlıktan Dikkat Çeken Öneri! Kripto Paralar Bu Ülkede Yasal Hale Mi Geliyor?

Malezya İletişim ve Multimedya Bakanlığı, Bitcoin gibi dijital para birimlerinin, özellikle para biriminin aktif kullanıcıları olan genç nesle yardımcı olmak için yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesini önerdi.

Malezya’da Kripto Paraların Yasal Olarak Kabul Edilmesi Teklif Edildi

Malezya İletişim Bakanlığı bakan yardımcısı Zahidi Zainul Abidin, Pazartesi günü Parlamento’ya verdiği demeçte, hükümete Bitcoin gibi kripto para birimlerinin yasal transfer olarak kabul edilmesini teklif etti.

Zahidi, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Hükümetin buna izin verebileceğini umuyoruz. Gençlerin kripto para birimlerine katılımını geliştirebilmemiz ve onlara yardımcı olabilmemiz için bunu nasıl yasallaştırabileceğimizi görmeye çalışıyoruz.

Zahidi Zainul Abidin ayrıca kripto para birimlerinin, ülkenin merkez bankası ve Menkul Kıymetler Komisyonu‘nun yetki alanına girdiğinin de altını çizdi.

Kripto Para İşlemlerinin Değil Kripto Paraları Yasallaştırılması Önerildi

Bazı kaynaklara göre Zahidi, Malezya’daki belirli kripto para işlemlerini yasallaştırmayı değil, kripto para birimini yasal ihale olarak kabul etmeyi önerdi.

Mart ayının başlarında, Malezya maliye bakanı Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, kripto para birimleri paranın evrensel özelliklerini karşılamadığı için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerindeki ödemelerin ülkede yasa dışı olduğunu yineledi.

Malezya maliye bakanı, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Genel olarak, dijital varlıklar iyi bir değer deposu ve bir değişim aracı değildir. Bunun nedeni, dijital varlıkların spekülatif yatırımlar nedeniyle oynak fiyat dalgalanmalarına, siber tehditler nedeniyle hırsızlık riskine ve ölçeklenebilirlik eksikliğine karşı savunmasız olmasıdır.

Bakan, Bank Negara Malaysia’nın dijital varlık endüstrisindeki artan eğilime yanıt vermek için potansiyel olarak bir merkez bankası dijital para birimi ve blok zinciri ile ilgili gelişmeleri tanıtmak üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi.

Read Entire Article