Balinalar Bitcoin’lerini (BTC) Borsalardan Kaçırıyor! Bu Neyin Habercisi?

1 year ago 66

Bitcoin (BTC) fiyatı 20 bin seviyesini aşarak 20 bin 900 dolara ulaştı ancak Avrupa Merkez Bankası'nın faizi 75 baz puan artırmasının enflasyon ve resesyon korkusuna neden olmasıyla kazanımlarının bir kısmını kaybetti. Bununla birlikte, son 6 ayda kripto para borsalarından en büyük Bitcoin çıkışı kaydedildi ve 1.52 milyar dolar değerinde 70 binden fazla BTC borsalardan çekildi. Bu neyin habercisi? Detaylar haberimizde.

Kripto Para Borsalarından Devasa Bitcoin Çıkışı

IntoTheBlock'un verilerine göre, Bitcoin fiyatının Perşembe günü 20 bin doları aşması, kripto borsalarından kaydedilen yüksek BTC çıkışlarının bir sonucuydu. Son 6 ayın en yüksek net Bitcoin çıkışlarının kaydedildiği 26 Ekim'de 1.52 milyar dolar değerinde 70 binin üzerinde BTC kripto para borsalarından çekildi.

Bundan önce balinaların devasa Bitcoin hareketlerine dikkat çekmiş, balinaların 15 binin üzerinde BTC'yi hareket ettirerek fiyatın 20 bin dolar bariyerini geçmesini sağladıklarını aktarmıştık. Son Santiment verileri, Bitcoin balinalarının geri dönmeye başladığı ve uzun bir ayı piyasasının ardından fiyatları yükseltmeye hazır gibi göründüklerini ortaya koyuyor. Veriler, ayrıca balinaların ve büyük yatırımcıların paralarını ABD dolarında ve devletlerin hazine bonolarında tuttuğunu gösteriyor.

Büyük kurumsal Bitcoin yatırımcıları ve devasa balina adresleri (mavi çizgi) geçen yılın Kasım ayından bu yana BTC varlıklarını boşaltmakla meşgul. USDT ve USDC'nin piyasa değerindeki (sarı) düşüş, büyük yatırımcıların ve balinaların paralarını stablecoin'lerden çıkardığını göstermektedir. Dolayısıyla, stablecoin'lerin piyasa değerindeki artış Bitcoin'in dibe vurduğunun somut bir göstergesi olabilir ve balina varlıklarındaki önemli artışla kripto para fiyatları yükselebilir.

Ralliyi Etkileyen Makroekonomik Faktörler

Bitcoin ve Ethereum da dahil olmak üzere kripto para piyasasının son 2 günde önemli bir toparlanma kaydetse de makronun hala kripto paraları baskı altında tuttuğu görülüyor. Avrupa Merkez Bankası, dün resesyon korkularına rağmen faizi 75 baz puan daha artırdı ve bu da kripto para piyasasında voaltilitenin bir kez daha artmasına neden olarak yönü aşağıya çevirdi.

Fed de 2 Kasım'daki FOMC toplantısında bir sonraki faiz kararını verecek. CME FedWatch Tools, 75 baz puanlık bir faiz artırımı ihtimalini yüzde 86,5 olarak gösteriyor. Bir hafta önce 75 baz puanlık faiz artırımı ihtimali yüzde 95'di.

Read Entire Article