Balinalar Bu Altcoini Dipten Alıyor! Büyük Haber Yolda!

2 years ago 85

Kripto para piyasalarında ayı sezonu gerçek yatırımcıların ortaya çıktığı bir dönemdir. Boğa dönemlerinde herkes her aldığından para kazandığı için kendisini çok iyi bir analist olarak görür. Fakat ayı piyasaları böyle değildir. Sadece doğru fiyattan, doğru seçeneklere yatırım yapanlar yükseliş döneminde ödüllendirilir. Yatırımcılar ve balinalar da büyük haber öncesi bu altcoine yöneliyor.

Büyük Haber Yolda

Ethereum'un merakla beklenen PoS birleşmesi yaklaşıyor. Yatırımcılar ve balinalar treni kaçırmamak için Ethereum (ETH) düşüşünü satın alıyor. Hatta bugün Ethereum kurucusu Vitalik Buterin bile 800 civarında ETH aldı. 2017 sonbaharında genişleme ve büyümenin getirdiği zorlukları çözmeyi amaçlayan “metropolis phase”in başlatılmasından bu yana, ağın küresel ölçekte hak ettiği ilgiyi görmesi için karbon ayak izinin yaklaşık %99 oranında küçültülmesi gerektiği çok açıktı.

O zamandan beri, bu büyük dönüşüme hazırlık için birçok yükseltme yapıldı. Bu aşama, Ocak 2020'den beri devam eden bir çalışmadır ve esas olarak, PoW mekanizmasıyla birlikte gelen sürekli yüksek enerji tüketimi sorununun yanı sıra ağ tıkanıklıklarını azaltmaya odaklanmıştır. Geçen hafta, Ethereum geliştiricileri, birleştirmeyi tamamlamadan önce üç ana testten ilkini “Ropsten”i başarıyla çalıştırdı.

Balinaların Aldığı Altcoin

Birleşmenin yalnızca ağdaki enerji tüketimini düşürmesi değil, aynı zamanda teorik olarak ETH fiyatlarını artırarak mevcut token yakma mekanizmasını da iyileştirmesi bekleniyor. Ayrıca, Eth 2.0'ın daha güvenli, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir olması öngörülüyor. Bu, Ethereum 2.0 staking hizmetlerinin şu anda kriptodaki en sıcak konulardan biri olmasına ek olarak, belki de birleşmenin birçok kripto taraftarının ilgisini çekmesinin nedeni olabilir.

IntoTheBlock'un verilerine göre, Ethereum’un işlem hacmi son iki ayda düşüş eğiliminde olmasına rağmen, 0.01-0.1 ETH arasında tutulan adreslerin bakiyeleri son 30 günde %3,35 oranında arttı. Bu birikim bireysel küçük yatırımcıları temsil ediyor.

Santiment'in geçen hafta bildirdiğine göre 1-10 ETH ve 10-100 ETH aynı birikim yörüngesinde ilerleyerek son 6 ayda varlıklarını sürekli olarak artırdı. Santiment verileri düşüşün balinaları caydırmadığını gösteriyor. Ethereum bugün iki yılın en dip seviyesini gördü ve yatırımcılara büyük bir alım fırsatı sundu. Elbette bugünlerde devam eden düşüşün net biçimde sona erdiğini söyleyemeyiz ancak son 2 yıl içinde Ethereum almak isteydiniz bugün satış yapılan fiyatın üzerinde alım yapmanız gerekecekti.

Birleşmenin gecikmeli de olsa tamamlanacağını düşünen yatırımcılar Ethereum’a yatırım yapmaya devam ediyor. Ethereum’un bu yıl Kasım ayına kadar tamamen PoS mekanizmasına geçmesi hedefleniyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article