Balinalar Bu Coinde Alımlarını Hızlandırdı! Yükseltmeyi Bekliyorlar!

2 years ago 101

Cardano'nun (ADA) geliştirme ekibi Input-Output Global (IOG), Cumartesi günü yayınladığı bir raporda, Vasil hard fork lansmanı için gereken son yamanın, yani yama 1.35.0'ın başarıyla yayınlandığını doğruladı. Kripto balinaları için ise bu haber sonrasında hareketli günlerin yaşandığı yine cüzdan hareketlerinde görüldü.

Ekip Rapor Yayınladı

 "Bugün, IOG ekibinin, ana ağ Vasil sürümü için son aday olacağını onaylayabileceğimiz Cardano yama 1.35.0'ı başarıyla tamamlayıp yayınladığını bildirmekten memnuniyet duyuyoruz."

Ekip, yamanın yayınlanmasının, projeyi, uzun zamandır beklenen Cardano yükseltmesine önemli ölçüde yaklaştırdığını kaydetti. Ekibe göre, yamalar hazır ve bir sonraki adım, Cardano test ağında Vasil hard forkunun başlatılmasına hazırlanmak.

IOG, testnet'teki hisse havuzu operatörlerinin %75'inin yükseltme yaptığı anda, ekibin bir testnet güncelleme teklifi sunacağını söylüyor. Ayrıca IOG, topluluğun bu hafta gelişmeler hakkında daha fazla bilgi beklemesi gerektiğini söylüyor.

Vasil hard fork, Cardano ağında en çok beklenen yükseltmelerden biri olmaya devam ediyor. Blok zincirini, ağın yol haritasında Basho aşaması olarak bilinen artırılmış ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik aşamasına sokması bekleniyor. Ek olarak, ağın TVL ve ADA değerlemesini artırması beklenen geliştirilmekte olan 500'den fazla DApp, hard fork'un başlatılmasını bekliyor.

Hataya Yer Yok

Yükseltmenin Haziran sonunda yayınlanması planlansa da, Salı günü yapılan açıklamada, yükseltmenin Temmuz ayının sonuna kaydırıldığı bildirildi. Ekip, bir blog gönderisinde yükseltmenin karmaşıklığının ekstra özen gerektirdiğini ve bu nedenle aceleye getirilmemesi gerektiğini açıkladı.

Yükseltme beklentisiyle, yatırımcılar ve balinalar ağın yerel ADA tokenini biriktiriyor. Sonuç olarak, ADA, varlığın 10 dolarlık fiyat noktasını perçinleme olasılığına dair yenilenmiş bir inançla son kripto piyasası yükselişinde ön saflarında yer aldı.

Yazım sırasında, dijital varlık 0,5 dolar fiyat noktasında işlem görüyor. Kripto pazarındaki en büyük 8. kripto para olan 17,2 milyar dolarlık piyasa değeri ile son 24 saatte %4,52 ve son yedi günde %11,45 arttı.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article