Balinalar Sahneye Çıktı! Özellikle Bu 2 Altcoin’in Peşindeler!

1 year ago 65

Geçen haftada piyasada görülen yükselişin ardından kripto para piyasasının toplam değeri bir kez daha 1 trilyon doların üzerine çıktı. O zamandan beri volatilitenin arttığı görülen piyasa değeri yazım sırasında 1.03 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor. Piyasa analistleri ve uzmanlar, önümüzdeki dönemde piyasadaki hareketliliğin ne yönde ve ne şekilde olacağını anlamak için USDT ve USDC gibi stablecoin'lerdeki hareketliliğin yakından takip edilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Balinaların Özellikle Peşinde Olduğu 2 Altcoin

Zincir üstü (on-chain) veriler, Tether (USDT) ve USD Coin'de (USDC) büyük bir balina hareketliliği olduğunu gösteriyor. Bu işlemler, ileride büyük bir volatilite olabileceğine işaret ederken, zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment'tan konuya ilişkin olarak bilgilendirme geçildi. Bilgilendirmede şunlar belirtildi:

Kripto para balinaları hafta sonundaki hareketliliğin ardından yoğun bir Pazartesi geçirdi. 100 bin doların üzerindeki balina işlemlerinde artış gören varlıklar arasında USDT ve USDC başı çekiyor. Büyük alım gücünün harekete geçmesiyle piyasadaki hareketliliğin devam etmesi beklenebilir.

Santiment'ın paylaştığı grafik, USDT ve USDC'nin yanı sıra Golem (GLM) ve 1inch Network (1INCH) üzerindeki 100 bin doların üzerindeki balina işlemlerinde önemli bir artış görüldüğünü gösteriyor. Bu, balinaların her iki altcoin'de de büyük işlemler gerçekleştirdikleri anlamına geliyor. Piyasadaki mevcut yükseliş göz önüne alındığında, balinaların bu boğa koşusunu daha da ileri götürerek bir satın alım çılgınlığına yönelebilecekleri tahmininde bulunuluyor.

Tether Yöneticileri Hakkında Yeniden Soruşturma Başlatıldı

Öte yandan aylarca süren sessizliğin ardından ABD Adalet Bakanlığının (DoJ), banka dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen Tether yöneticileri hakkında yeniden soruşturma başlattığı açıklandı. Bloomberg'in haberine göre, New York Güney Bölgesi'ndeki (SDNY) ABD Savcısı Damian Williams, DoJ'un soruşturmasına liderlik edecek.

Bloomberg'in haberine hızla yanıt veren Tether, "Tether, işbirliği, şeffaflık ve hesap verebilirliğe olan bağlılığının bir parçası olarak ABD Adalet Bakanlığı da dahil olmak üzere kolluk kuvvetleriyle rutin olarak açık diyalog halindedir. Müşterilerimize ve büyümemizi sağlayan sektör lideri teknolojiye ve şeffaflığa olan bağlılığımızı sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

En büyük stablecoin USDT'nin ihraççısı Tether'in DoJ ile olan işbirliğini artırdığını belirtse de yöneticilerinin yıl boyunca DoJ ile herhangi bir temaslarının olmadığı, Tether'in aktif bir soruşturma altında olmadığını belirtti. USDT'nin ihraççısı, ayrıca Bloomberg'i haberinden dolayı eleştirerek, "Bloomberg, anlamadığı bir sektörde dikkat çekmek için çaresiz olduğunu defalarca gösterdi." dedi.

Read Entire Article