Balinaların Hedef Tahtası: Listedeki DeFi Projelerinde Ralli!

2 years ago 96

WhaleStats’ın yayımladığı bir raporda en büyük Ethereum (ETH) balinalarının, bu hafta içerisinde hedefinde bulunan kripto para birimlerini açıkladı.

Balinalardan Dev Satın Alma

Kripto para birimleri balinalarını izleme platformu olan WhaleStats’in yayımladığı raporlara göre balinalar, akıllı sözleşme odaklı kripto para projesi olan DeFi tabanlı uygulamaların kullanımını kolaylaştıran Fantom’u (FTM) ortalama 6.726 dolarlık maliyetle 26.200 adet token biriktirdi.

Bir dolara sabitlenmiş stabil kripto para birimi olan USD Coin kısa ismiyle USDC, toplam 1 milyon doları aşan birikimiyle listenin en üst sırasında yer alıyor. Ayrıca balinalar, Binance kripto para borsasının USD'sinin (BUSD) yanı sıra Bitfinex'in Tether'ini (USDT) sırasıyla 381.065 ve 39.654 dolara satın aldı. Kripto devi Ethereum'un ise yaklaşık 419 token ve yaklaşık 476.707 dolar değeri ile listede ikinci sırada yer alıyor.

Hedef DeFi

Ayrıca açıklanan verilere göre ETH balinaları özellikle stablecoin’lerin düşük maliyetli ve verimli alım satımına izin veren merkezsiz bir borsa likidite havuzu olan Curve DAO (CRV) olmak üzere DeFi sektöründen de hoşlanıyor. Ayrıca balinalar son 24 saat içinde ortalama 21.166 dolar maliyetle 22.728 adet CRV tokenını cüzdanlarına ekledi. Bunlara ek olarak balinalar bir diğer hedefi ise Curve Finance üzerine kurulmuş bir getiri optimizasyonu ve otomasyon protokolü olan Convex Finance (CVX) tokenı.

Balinaların hedefinde olan popüler kripto para birimlerinden CRV %60 oranında yaşanan bir artışla 0,63 dolardan 1,01 dolara yükseldi. Convex Finance da benzer şekilde büyük bir ralli yaparak fiyatında %80 oranın bir artış kaydedip 3.52 dolardan 6.36 dolar seviyelerine geldi.

Balinaların bu haftaki hedefleri arasında bulunan Compound protokolünün topluluk yönetişimini güçlendiren ERC-20 tokenı olan COMP, 1.000 dolar karşılığında ortalama 22 adet satın alındı. Açıklanan ilk on sıralamasında COMP’un bir adım gerisinde yer alan UMA, balinalar tarafından bu hafta içerisinde 652 dolar karşılığında 249 adet token cüzdanına eklendi.

Read Entire Article