Balinaların Son Büyük Avı: FED Öncesi Ne Planlanıyor?

2 years ago 128

Bir balina heraketleri izleme merkezi olan WhaleStats, son 24 saat içinde popüler Ethereum (ETH) balinalarının 42 milyon Terra (UST) stokladığını duyurdu. Balinalar, kripto piyasasının en büyük makro yatırımcıları olarak biliniyor ve devasa yatırımları veya satışları ile piyasaya yön veriyorlar. Terra USD veya UST ise Terra blockchaininde merkezi olmayan ancak dolara bağlı algoritmik sabit token olarak açıklanabilir.

Dolar Yükselir Beklentisi

WhaleStats, bu 42 milyonluk UST alım işleminin dört ayrı büyük işlemde yapıldığını da iletiyor. Bu dört işlemin önce 15 milyon UST, ardından 9 milyon UST, sonrasında 10 milyon UST ve en son 8 milyon UST ile gerçekleştiği bildiriliyor.

Kripto piyasasında belirsizlik ve volatilite hakimken, düşüşler yaşanıyor ve özellikle yatırımcılar yarın açıklanması beklenen FED’in faiz oranını bekliyor. Bu süreçte balinalar, volatilitesinin daha az olması kaynaklı veya açıklamalardan sonra doların diğer fiat para birimlerine karşı değer kazanacağına dair düşüncelere sahip olmasını beklemeleri sebebiyle dolar ile sabitlenen bu stable coinlere yöneliyor.

LUNA-UST İlişkisi

Aynı zamanda Terra’nın dolara sabitlenmiş olan yerel tokenı UST, LUNA’nın UST’ye olan takası ile elde edilebiliyor. Dolayısıyla uzmanlar, LUNA’nın arzının azalarak UST’nin arzının artabileceğini öngörüyor. Çünkü UST oluşturmak için LUNA yakılması gerekiyor ve 1 UST basımı için 1 dolar değerinde LUNA arzdan kaldırılmalıdır.

Coinmarketcap verilerine göre UST’nin piyasa değeri 14,7 milyar dolara yükselmiş olarak görülüyor ve dolar sabitli bu dijital varlık bu yükselişle dünyanın dördüncü en büyük stablecoin’i haline geliyor. Bütün bunlarla beraber Terra (LUNA), bu yazı yazılırken son 24 saatteki yaklaşık %2 düşüşüyle 91,25 dolardan işlem görüyor. Böylece LUNA, fiyat değerine göre en büyük yedinci kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor.

Read Entire Article