Bank of America’dan “Kripto Paraların Gerçek Değeri Yok” İddialarını Çürüten Rapor

2 years ago 90

ABD'nin en büyük ikinci bankası olan Bank of America (BAC), yayımladığı araştırma raporunda, Blockchain'lerin ve bunlar üzerinde çalışan uygulamaların gerçek bir değere sahip olduğunu belirterek, sık sık gündeme getirilen aksi yöndeki iddialara karşı çıktı.

BTC ve ETH'deki İşlem Ücretleri

En son İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Haziran ayında Parlamento'de yaptığı değerlendirmede kripto paralar hakkındaki olumsuz düşünceleri yinelemiş ve varlık sınıfının gerçek bir değerinin bulunmadığını söylemişti. Bailey'ın bu iddiası kripto paralar için sık sık dile getirilen iddialar arasında yer alıyor ve Bank of America'nın raporu tüm bu yöndeki iddiaları çürütüyor.

Bankanın yayımladığı rapora göre, en büyük altcoin Ether'in (ETH) üzerinde çalıştığı Ethereum Blockchain'i bu yıl yaklaşık 3.9 milyar dolar ve 2021'de yaklaşık 9.9 milyar dolar işlem ücreti üretti. Rapor, Ethereum Blockchain'inde geçen yıl ücretilen işlem ücretinin toplamının bir önceki yıla göre yüzde bin 558 artarak rekor kırdığının altını çiziyor.

Yine rapora göre, Bitcoin Blockchain'i geçen yılın tamamında yaklaşık 1 milyar dolar ile karşılaştırıldığında yılın başından bugüne kadar yaklaşık 93 milyon dolar işlem ücreti üretti. Bank of America, Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin sahiplerinin varlıklarını son aylarda bir kenara park edip hareket ettirmemesinden dolayı yıllık bazda düştüğünü belirtiyor. Bitcoin ağındaki işlem ücretleri de daha küçük ve anında BTC ödemelerine izin veren Lightning Network'ün (LN) benimsenmesiyle 2021'in Nisan ayından bu yana istikrarlı bir şekilde düşmüş durumda.

Nakit Akışının Hızlanması Bekleniyor

Bank of America, yeni gelişen ve gelişimini sürdüren endüstrinin öngörülemez olmasından dolayı Blockchain'ler için nakit akışını tahmin etmenin henüz mümkün olmadığının da altını çiziyor. Bu konuda verilen notta, net bir kullanım durumunun yanı sıra, güçlü kullanıcı büyümesi ve gelişimine sahip Blockchain'ler için işlem ücretleri şeklindeki nakit akışlarının hızlanmasının beklendiği de belirtiliyor.

Öte yandan 8 aydır düşüş trendinde olan en büyük kripto para Bitcoin ve en büyük altcoin Ethereum, yazım sırasında son 24 saatte kaydettikleri yüzde 1,95 ve yüzde 4,74 yükselişle sırasıyla 23 bin 409 dolar ve bin 665 dolardan alınıp satılıyor. Kripto para piyasalarının toplam değeri ise 1 trilyon doların hemen üzerinde, 1 trilyon 80 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Read Entire Article