Bankacılık Devi ING, Dijital Varlık Saklama Teknolojisini Sattı!

2 years ago 87

Hollandalı bankacılık grubu ING, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, dijital varlık saklama ve ticaret sonrası altyapı teknolojisi Pyctor'u altyapı oyuncusu GMEX Group'a sattığını duyurdu.

İşbirliği Sürecek

Pyctor'un dijital ticaret sonrası piyasa altyapı teknolojisi, düzenlenmiş ortamlarda faaliyet gösteren şirketler için tasarlandı. Çok çeşitli dijital varlıklar için son derece güvenli dijital saklama ve işlemsel ağ hizmetleri sağlamanın yanı sıra izinli ve Blockchain'ler arasında birlikte çalışabilirlik sağlıyor. Pyctor, ING Neo'nun Amsterdam inovasyon laboratuvarında, büyük finans kurumları ve düzenleyicilerle işbirliği içinde kuluçkalandı.

Pyctor artık GMEX Group'un sunduğu bir hizmet olacak. Hirander Misra, zamanı gelince açıklanacak diğer üst düzey atamalarla birlikte Pyctor'un Başkanlığına atandı. Öte yandan ING'nin Pyctor ile ilişkisinin devam edeceği ve dijital varlıklar ekibi aracılığıyla işbirliğinin süreceği belirtildi.

ING, İnovasyon Laboratuvarları ve Fintechs Global Başkanı Olivier Guillaumond, "Geçen yıl Stemly'yi ING Labs Singapur'dan çıkardıktan sonra Pyctor, ING Neo'da bir başka inovasyon başarı öyküsü oldu. ING Labs, ING'nin DLT uzmanlığından, derin dijital varlık bilgisinden ve düzenleyiciler ile ağ katılımcılarından gelen sürekli geri bildirimlerden yararlanarak Pyctor'u kuluçkaya yatırdı. GMEX Group, artık Pyctor'u bir sonraki aşamaya ölçeklendirmek için doğru ortağı bulduk. Pyctor, piyasadaki birlikte çalışabilirlik sorunlarını ele alırken, birden fazla ticari taraf ve dijital varlık saklama kuruluşu arasında ideal bağlantıyı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

MultiHub ile Birleştirilecek

GMEX Group CEO'su Hirander Misra, satın alımla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Pyctor'un merkeziyetsiz kurumsal katılımcılar ağı ve Çok Taraflı Hesaplama (MPC) tescilli saklama teknolojisi, dijital varlık pazarında büyümeyi teşvik etme stratejisinin bir parçası olarak GMEX'in MultiHub "küresel ağ ağının" genişliğini tamamlıyor ve güçlendiriyor. Bu satın alımla GMEX Group, zincir dışı Geleneksel Finans (TradFi) ile zincir üstü arasındaki boşluğu kapatan uçtan uca çok varlıklı, çok sektörlü bir Hibrit Finans (HyFi) ve yetki alanları arasında Merkeziyetsiz Finans (DeFi) zinciri çözümü sunan ilk platform olarak konumunu pekiştiriyor." ifadelerini kullandı.

Küresel koruyucular, kurumsal ihraççılar ve diğer sermaye piyasası aktörleri için Pyctor, dijital varlıkların ticaret sonrası piyasa altyapısını GMEX Group'un MultiHub'ı ile birleştirmek, finansal piyasa katılımcılarına dijital varlıkları geleneksel varlıklarının yanı sıra yasal uyumlu bir şekilde güvenli bir şekilde ihraç etme, bunlara erişme, yönetme, depolama ve işlem yapma konusunda yetki verecek.

ING'nin ilk olarak 2019'un Aralık ayında dijital varlık sektörünü araştırdığı ve sektöre dönük hizmetler sunmak için çalışmalar yapmayı planlandığı bildirilmişti.

Read Entire Article