Barack Obama Ona Güveniyordu! Eski Başkan Ve Harvard Araştırma Görevlisi Son Noktayı Koydu: Çok Büyük Bir Olay!

1 year ago 62

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nun (CFTC) işlem hacmine göre en büyük kripto borsası olan Binance'e karşı açtığı dava, Timothy Massad'ın deyimiyle büyük bir olay.

Dünyaca Ünlü İsim Konuyu Yorumladı

Düzenleyici kurumun eski başkanı, şu anda Harvard Üniversitesi John F. Kennedy School of Government'ta araştırma görevlisi olan Timothy Massad, şikayetin okunması halinde, çok fazla ayrıntı olduğunun görüleceğini vurgulayan ve bunun da CFTC'nin içerideki insanlardan bazı bilgilere sahip olduğunu gösterdiğini belirtti. Salı günü First Mover isimli programa verdiği demeçte ayrıntı düzeyinin gerçekten oldukça çarpıcı olduğunu belirtti.

ABD türev piyasalarının düzenlenmesinden sorumlu olan CFTC, Pazartesi günü Binance ve kurucusu CEO Changpeng Zhao aleyhine, kayıtsız türev ürünler sunduğu ve ABD merkezli müşterilerin sanal özel ağ (VPN) kullanarak uyumluluk kontrollerini atlatmalarına yardımcı olduğu iddiasıyla dava açtı.

Aynı zamanda Digital Assets Policy Project'in direktörü olan Massad şunu söyledi:

Bu şikayet temel olarak Binance'in ve Zhao'nun kendisinin kasıtlı ve sistematik olarak ABD işlerini geliştirdiğini, ABD'li kişilerin bu kısıtlamaları aşmasına yardımcı olduğunu ve hatta ne kadar ABD işi yaptıklarını gizlemeye çalışmak için şirket içinde bir şeyler yaptığını söylüyor.

Zhao bir blog yazısında verdiği yanıtta, şikayetin gerçeklerin eksik bir anlatımını içeriyor gibi göründüğünü söyledi ve borsanın şikayette iddia edilen birçok konunun nitelendirilmesine katılmadığını ekledi.

Peki CFTC'nin Binance aleyhine açtığı dava nihayet kongre üyelerini ABD'deki kripto endüstrisini düzenlemeye yönelik bir yasa çıkarmaya sevk edecek mi? Massad bunun pek olası olmadığını söyledi. Obama yönetimi sırasında yaklaşık üç yıl boyunca CFTC'yi yöneten Massad, Kongre'de bu konuda bir fikir birliğine doğru hareketini görmediğini belirtti.

Kripto konusunda çok şüpheci olan ve onu çok fazla meşrulaştıracağını düşündükleri bir yasayı geçirmek istemeyenler ile yenilikçi potansiyele inanan ve daha fazla düzenleyici netlik ve belki de daha fazla yeniliğe izin veren kurallar görmek isteyenler arasında gerçekten çok çeşitli görüşler olduğunu düşünüyorum.

Bu arada, ajansın Binance'e karşı açtığı davanın sonuçlanmasının biraz zaman alacağını söyledi. En azından şimdilik, bu yaptırım eylemlerinin nasıl sonuçlanacağını izlememiz gerekeceğini de sözlerine ekledi.

 Bitcoin'de Son Durum

Mart ayı sadece Bitcoin için değil genel dünya ekonomisinin de bir çok inişi ve çıkışı barındırdığı ay oldu. Birden çok bankanın batışı ve ardından yapılan açıklamalar yatırımcıları tedirgin etti. Tüm bu yaşanan durumlar Bitcoin'e yeni bir kapı açtı. Onu, altın ve diğer değerli madenlerin yanında dünyanın güvenli limanlarından birisi konumuna yerleştirdi.

Yaşananların ardından tam 1 yılı aşkın süredir görülemeyen 28.000 dolar seviyesi Bitcoin'de elde edildi ve kripto dünyasında minik çaplı bir bayram havası yarattı. Dün piyasaya bomba gibi düşen CZ suçlaması ise piyasayı aşağıya çekti ve yazım saati itibariyle Bitcoin 28.000 doların altında işlem görmeye devam ediyor.

Read Entire Article