BattleVerse DAO Tarafından Yönetilen İlk GameFi Metaverse’ü Geliştiriyor

2 years ago 131

BattleVerse, Blockchain ve DeFi x NFT teknolojilerini kullanan ücretsiz bir eşler arası online oyun olarak tanımlanıyor. Birkaç blok zinciri ile etkileşime girerek oyun varlıklarını yönetmeye olanak tanıyan çoklu zincir teknolojisi, BattleVerse’in benzersiz bir özelliği olarak nitelendiriliyor. Yapılan açıklamalara göre BattleVerse’in dünyasının herkese hitap etmesi amaçlanıyor. Oyunda bazı oyuncular,  Galaksiler Arası Turnuvada en iyi ile karşılaşarak kazanç sağlamayı ve karakterini seçebilirken bazıları da galakside bir kaşif veya tanınmış bir tüccar olmayı seçebilecek. Ayrıca bazı oyuncular da endüstri ve fabrikaların yanı sıra yeraltı miselyum tarlaları ve garip bahçelerin sahibi olacak ve sürekli bir para akışı elde edecek.

BattleVerse projesi, açık, şeffaf ve topluluk tarafından yönetilen, koleksiyonluk bir NFT oyunu yaratma arzusuyla başladı. BattleVerse Konseyi, BVC sahipleri topluluğunun protokolü ve ayrıca önerilebilecek iyileştirme türlerini düzenleyeceği ve sürdüreceği yöntem şeklinde tanımlanıyor. BVC sahipleri, bir konsey koltuğu için aday gösterme ve aynı zamanda konsey üyelerini seçmek için oylarını bir adaya devretme fırsatına sahip. Konsey üyesi adayları, etkinliğin son tarihinden önce önerilmeli ve bunu resmi bir oylama dönemi takip etmeli. Daha sonra, mvDAO, BattleVerse Oylama Kanalından önerilen tüm üyeleri derleyecek ve sonuçları belirleyecek.

Açıklamalara göre bu teknik, büyük BVC sahiplerinin oy verme gücünü sınırlayarak plütokrasi ile mücadele etmek için kullanılacak. Bu mekanizma, hibeler de dahil olmak üzere bir dizi başka protokol tarafından etkin bir şekilde uygulandı ve oyları tartmanın en adil yolu olduğuna inanılıyor. Öte yandan yeni yönetişim yapısı iki ana bileşene bölündü. BattleVerse Konseyi, BVC token sahipleri tarafından oylanacak adaylardan oluşacak ve topluluk temsilcilerinin teknik iyileştirmeleri tartışmasına izin verirken aynı zamanda büyük BVC sahiplerinin bunu yapmamasını sağlayacak.

Batteverse Ekonomisi

Açıklamalara göre oyunun ekonomisi oyuncular tarafından belirleniyor. Tüm oyun pazarı ürünleri, toplama, ticaret ve takas için kullanılabilir. Asıl amaç, özellikle Play-to-Earn (P2E) oyun dünyasında yeni olan kullanıcılara eğlenirken para kazanma fırsatı sunmak. Oyuncular tarafından görevlerde yapılan her eylem onlara para kazandıracak. Oyun içi QZQ token’ları, oyunculara BattleVerse’deki başarıları için verilecek. Bu token’lar, karakterleri yükseltmek, çeşitli oyun içi yapılarda stake yapmak ve daha pek çok durumda kullanılabilir.

Oyun token’ı QZQ, oyuncuların karakterlerinin seviyesini yükseltmeleri için gereklidir. Çünkü yalnızca en deneyimli ve değerli savaşçılar, antik Quzers ırkı tarafından düzenlenen gizemli Galaksiler arası turnuvada farklı karakterler üretme şansı ve yeni benzersiz bireyler yaratma hakkı kazanacak.

Öte yandan tüm oyun varlıkları başlangıçta temel blok zinciri protokolü BEP20 kullanılarak oluşturulur ve sistem cüzdanında saklanır. Daha sonra sistem işlemleri günceller ve sistem cüzdanlarında temel protokol kullanılarak yapılanların tüm kopyalarını diğerlerine yerleştirir. Bir oyuncu bir oyun varlığı aldığında, protokole göre cüzdanına gönderilir. Bir oyuncu platform değiştirmek isterse, önce “başka bir protokole geç” işlevini seçerek ve varlıklarını yeni platforma aktararak transfer sürecini başlatmalıdır. Sistemin geçiş süreci, bir varlığın bir sistem adresine aktarılmasına benzer. İşlemleri değerlendirdikten sonra ağ geçidi, aynı varlık havuzunu, kullanıcının geçmek istediği protokol içindeki sistem adresine ulaşan farklı bir protokolde oyuncunun adresine aktarır.

BattleVerse Metaverse: Web 3.0 Oyun Ekosistemi

BattleVerse evreni, mitolojik ve gerçek dünyalardan tanımlanabilir özelliklere sahip altı farklı hayvan türünün yaşadığı, geliştiği ve rekabet ettiği ırk türüne dayalı olarak izole bölgelere-gezegenlere bölünmüştür.

Bu altı ırkın temel amacı, çeşitli tiplerde karakterler üretebilmeleri ve en zorlu koşullarda yaşamaya uygun yeni benzersiz kahramanlar yaratabilmeleri için savaşlarda savaşmak, geliştirmek ve Galaksiler Arası Turnuvayı kazanmaktır.

Oyun boyunca oyuncu olmayan karakterler (NPC’ler) olarak görünen eski bir Great Elders – Quzers – ırkı bulunuyor. Quzers yarış temsilcileri, arenalarında sık sık Galaksiler arası yarışmalara ev sahipliği yapar ve katılımcıların gelişimi ve eğlenmesi için topraklarında çeşitli olanaklar sunar.

Kullanıcılar oyunda karakterlerinin potansiyelini geliştirmek ve gerçekleştirmek için sayısız seçenek sayesinde BattleVerse’in ekonomik modeline aktif olarak katılabilecek.

WebsiteTwitterTelegramLinkedInDiscordMedium

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article