BAYC NFT’si Nasıl 10 ETH’a Satıldı?

2 years ago 102

Gün geçmiyor ki NFT pazarlarında değerinin kat ve kat altında satılan NFT’ler ile karşılaşmayalım. Hem de yanlışlıkla!

Şişman Parmaklarım Yüzünden Sattım!

BAYC koleksiyonunu artık bilmeyenler yoktur diye düşünüyorum. Çünkü o NFT sektörünün şahı diyebileceğimiz koleksiyonlardan bir tanesi. Şu garip maymun tasarımlarıyla pazarı alt üst eden koleksiyondan bahsediyorum. :)

 

Twitter kullanıcı adı @nft_metaman olan koleksiyoner, taban fiyatı 87.5 ETH olan, (yaklaşık 164.000$ denk geliyor). BAYC koleksiyonundan #3158 numaralı NFT’i yanlışlıkla 10 ETH’e (18.300$) sattı.

Peki Bu Nasıl Oldu Diye Sorarlar Adama?

  • Metaman attığı tweet'te diyor ki;

“Bu maymunun fiyatını 130 ETH’den, 105 ETH’e düşürmeye çalışıyordum. O sırada parmaklarımın şişman olmasının azizliğe uğradım. Yani 5 rakamına basamamışım! Kim ister ki değeri daha fazla olan NFT’i bu fiyata satmayı? Ben düştüm, başkaları düşmesin”

Buda ister istemez bizlerde NFT’lerimizi yanlış fiyata listelemekten nasıl kaçabiliriz tarzında soru ortaya çıkarıyor?

 

Bilenler vardır! Taban fiyatının altına listeleme yaparsak, işlemi onaylamadan önce satış rakamının girildiği yerin altında, farklı renkte değerinin altında giriş yapıyorsun diye uyarı gösterir. Lakin Opensea ve diğer NFT pazarları ne kadar yanlış satımların önüne geçmek için önlemler alsa da, bu alınan önlemlerin yetersiz ve geliştirebilir olması gerektiğini ortaya çıkarıyor. Yani bir kez daha kontrolün bizim elimizde olması gerektiğini gösteriyor.

Ne diyelim? Metaman’a geçmiş olsun demekten başka çare kalmıyor. Kimse böyle bir şeyin kendi başına gelmesini istemez.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Ben Sercan.

Read Entire Article