Beklenen Altcoin Raporu Yayınlandı! Bu Kripto Paraya Dikkat!

1 year ago 70

Web3 ve blockchain tabanlı bir internet geleceği hayal ediyorsak layer1 projelerini yakından takip etmeliyiz. Birçok Ethereum rakibi blockchain kendilerinin en iyi akıllı sözleşme platformu olduğunu iddia ediyor. Solana, Avalanche ve diğerlerine şimdi de Aptos eklendi. Bu Ethereum katillerinden biri Ekim ayına dair önemli bir rapor yayınladı ve burada bir rekordan söz ediliyor.

Solana (SOL) Raporu

Solana kısa süre önce 2021'in ikinci yarısında ve 2022'nin ilk yarısında yaşanan kesintiler nedeniyle kripto topluluğunun tepkisiyle karşılaştı. Bu aksilikler, Web3 topluluğundan blockchainin güvenilirliği ile ilgili çeşitli soruları gündeme getirdi. Bununla birlikte, Solana tarafından yayınlanan yakın tarihli bir raporda, ağın güvenilirliğinin zarar görmediğini öne süren birkaç noktadan bahsedildi. Örneğin, ağ çalışma süresi bir blockchainin güvenilirliğini anlamak için önemli bir faktör olarak duruyor ve SOL'un çalışma süresi sürekli olarak %99'un üzerindeydi. Dahası, Temmuz 2022'de %100 işaretine bile dokundu ki bu övgüye değerdi.

Raporda ayrıca Solana'nın ağ için oldukça umut verici görünen birkaç gelecek projesinden ve planından da bahsedildi. Solana, 1.13.4 doğrulayıcı istemci sürümünden başlayarak QUIC'i Mainnet-beta'da varsayılan işlem alma ve iletme protokolü haline getirme planları olduğunu açıkladı. Ayrıca, bu sürüm şu anda Mainnet-beta'daki çoğu doğrulayıcı ve RPC düğümünde yayında.

Solana Rekoru Duyurdu

Testnet 22 Eylül 2022'de bugüne kadarki en yüksek işlem hacmine ulaşarak saniyede 24.000 işlemi geride bıraktı. Testnet yükü Mainnet-beta'nın yükünün tam bir kopyası olmasa da, Mainnet-beta'nın ilerlemesi için öncü bir göstergedir. Bu, ağın performansı için önemli bir adımdır. Solana'nın işlem alım protokolü, Google tarafından geliştirilen ve hızlı eşzamansız iletişim için tasarlanmış bir protokol olan QUIC'in üzerine yeniden uygulanıyor. Bu, oturumlara ve akış kontrolüne sahip olmayan mevcut UDP tabanlı protokolün üzerinde bir gelişmedir. QUIC şu anda testnet ve mainnet-beta üzerinde yayında. Ancak Mainnet-beta hala hem UDP hem de QUIC'i desteklemektedir. QUIC'in 1.13.4 sürümünde Mainnet-beta'da varsayılan işlem alma ve iletme protokolü olması planlanmaktadır.  QUIC benimsendiğinde, veri alımını optimize etmek ve kötüye kullanım davranışını caydırmak için ek seçenekler mevcut olacak

Ağustos 2022'de ağ, mainnet-beta üzerinde 2.000 aktif blok üreten doğrulayıcıyı aşarak doğrulayıcı ağının sağlığı ve blockchainin gelişimi açısından önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Bu, bir Proof of Stake ağı için en büyük doğrulayıcı sayılarından biridir ve 495 blok üreten doğrulayıcının çevrimiçi olduğu 30 Ağustos 2021'e kıyasla doğrulayıcı sayısında 4 kat büyümeyi temsil etmektedir.

SOL'un günlük grafiği, önümüzdeki günlerde devam eden bir yükseliş trendi olasılığını ortaya çıkardığı için token umut veriyor. Üstel Hareketli Ortalama (EMA) Şeridi, boğaların yakında ayıları geride bırakabileceğini gösterdi. Grafik ayrıca, 20 günlük EMA'nın 55 günlük EMA'ya hızla yaklaşması nedeniyle SOL boğalarının piyasada bir avantaj elde edebileceğini ortaya koydu.

Son gelen olumlu veriler ve atılacak adımlar önümüzdeki aylarda Solana’nın popülerliğini geri kazanmasına yardımcı olabilir.

Read Entire Article