Beklenen Biden Kripto Açıklaması: İmzalar Atılıyor!

2 years ago 117

Gerek Rusya-Ukrayna savaşı gerekse diğer makroekonomik nedenlerden sonra yaşanan belirsizliklerden sonra Amerika Devlet Başkanı Biden, Bitcoin (BTC) ve diğer dijital varlıklarla ilgili açıklamalarını yapıyor. Biden, tüm dijital varlıklardan sorumlu inovasyonun sağlanması adına yönetici kararnamesi imzalamayı planlıyor.

Benimsenmenin Artışı İle Yürütme Kararı

Kripto para birimleri ve diğer dijital varlıkların benimsenmesi arttıkça hükümetler, düzenleme ve pilot uygulamalarla kontrolü amaçlıyor. Biden’ın yaptığı açıklamada ise, özellikle 3 trilyon doları aşan kripto piyasasının önemi ve yaklaşık 40 milyona yakın Amerikalının kripto piyasasında yatırımcı olarak bulunmasının değerli olduğunu içeriyor.

Dijital varlıklara olan bu ilgi ve benimsenme artışı ile Biden, küresel finans ve teknoloji sektöründe Amerika’nın lider olarak piyasada yer almasının bir fırsat olduğunu ancak aynı zamanda tüketicilerin haklarının korunmasını da hedeflediklerini belirtiyor. Ayrıca Biden, tüm bunları demokratik değerler çerçevesinde ve hızla büyüyen teknoloji ile beraber yapacaklarını belirtiyor.

Tüm bu ayrıntılarla beraber Biden; riskleri ele alarak ve dijital varlıkların faydalarını göz önünde bulundurarak bugün Amerika hükümetinin kripto para birimlerine ve diğer dijital varlıklara yaklaşımını özetleyen yürütme kararını imzalıyor. Bu yürütme kararının, hem ulusal bir politika ile korunması hem de finansal sistemdeki liderliğinin benimsenmesin amaçlıyor.

Amerika Sektöre Liderlik Etmek İstiyor

Genel olarak incelendiğinde bu kararla Biden, kripto sektöründe Amerika’nın lider bir konumda olmasını istiyor ve yatırımcıları da korumak istiyor. Ayrıca Biden, olabilecek güvenlik risklerini en aza indirmek adına çalışmalar düzenlendiğini bildiriyor. Tüm bunlara ek olarak Biden, bu sektörde yetenekli kişi ve kurumlar için de bir çalışma zemini hazırlandığını da belirtiyor. Ayrıca yeni teknolojik gelişmelerle Biden, finans sistemlerini iyileştirme ve gelişen yeni dünya finans düzeninde Amerika’nın baş rol oynaması için tüm yenilikleri entegre çalışmalarının da olacağını bildiriyor.

Öte yandan Biden, bu gelişmeyle kripto varlıkları resmi olarak kabul etmiş oluyor. Ayrıca imzaladığı yürütme kararı ile de Bitcoin ve diğer dijital varlıkların benimsenmesini daha keskin hale getiriyor. Bu politika ile korunacak olan bu dijital varlıklar artık ülkeler ve yeni finans sistemleri için hem daha önemli hale geliyor hem de yatırımcıları da olumlu etkilerini şimdiden görmeye başlıyor. Yürütme kararının sızdırılması bile kripto piyasasının yönünü yukarı yönlü değiştirmeye yetmişti ve bundan sonrası için uzmanlar, kabul edilmiş bir kripto piyasasının daha güçlü duracağına inanıyor.

Read Entire Article