Beklenen Kripto Para Yükselişi Başlıyor Mu?

2 years ago 76

Fed, Ronin, Terra ve Celsius derken kripto para piyasaları bu yıl oldukça kötü günler yaşadı. Son FOMC toplantısından sonra BTC yeni hareketlendi. Düşüşü durdurmak için 20.000 doların üzerine çıkan fiyat sadece 1 saat içinde 1.000 dolardan fazla düştü ve 18.000 dolarlı seviyelere indi. Peki beklenen ara yükseliş bu sefer gerçekleşecek mi? Son veriler neler söylüyor?

Kripto Paralar İçin Olumlu Sinyal

Bitcoin devam eden kayıpları durdurmak için son birkaç haftadır hafta ortalarında sıçramalar deniyor. Piyasadaki son gözlemler, bu hafta da benzer bir hareket olabileceğini söylüyor. Kısa süre önce Cryptoquant platformunda MAC_D tarafından paylaşılan analize göre spot piyasada Bitcoin rezervleri son iki günde düştü. Buna karşılık, türev borsalardaki Bitcoin rezervleri aynı dönemde arttı.

Spot rezervlerdeki erime yatırımcıların düşüş satın aldığını gösteriyor. Türev piyasasındaki BTC döviz rezervlerindeki artış, türev alım satım talebinde bir artışa işaret edebilir. Bu veri doğrudan satış baskısına işaret etmese de volatilite beklentisini teyit eder.

Kripto Paralar Yükselir Mi?

Eylül ayında dengeleri bozan ve satışları tetikleyen bu sefer balinalar oldu. Son 4 hafta içinde 1 BTC üzerinde varlık tutan cüzdanların sayısında belirgin düşüş oldu. Yazı hazırlandığı sırada 1 BTC'den fazla tutan adresler son dört haftadaki en düşük seviyelerindeydi. Yatırımcılar bu metriğe yakından bakmalı çünkü bir değişim güçlü birikimi teyit edecektir.

Bitcoin'in R-HODL oranı, balinalardan gelen talep olmamasına rağmen son 24 saat içinde iyileşti. Bu iyileşmenin temelinde türev piyasalarındaki toparlanma etkili oldu. Bu göstergeler potansiyel bir yükseliş rahatlamasına işaret etse de bu rakamlardan daha fazlası var. İngiltere Merkez Bankası bugün devlet tahvili alımlarına başlayacağını açıkladı, Fed üyeleri Kasım toplantısı için 75bp faiz artışına işaret ediyor, DXY tarihi zirvenin üzerine çıktı ve 114 seviyesinin üzerinde bulunuyor. Ancak balinalar satışlara destek vermez ve kenarda kalırsa Bitcoin öncülüğünde kripto paraların bir miktar toparlandığını görebiliriz. Özellikle Ekim ayında Fed toplantısının olmaması ve şimdilik tüm olumsuzlukların fiyatlandığı varsayımı yükseliş beklentisini destekliyor.

Read Entire Article