Beklenen Oldu! Dev Kripto Para Şirketi İflas Başvurusu Yaptı!

2 years ago 92

Kripto para broker'lık şirketi Voyager Digital, alım satım, para çekme ve para yatırma işlemlerini durdurmasından günler sonra New York Güney Bölge Mahkemesinde Chapter 11 uyarınca iflas başvurusunda bulundu ve kurtarma planı önerisinde bulundu.

Voyager CEO'sundan Açıklama Geldi

İflasın eşiğinde olduğu tahmin edilen kripto para broker'lık şirketinin, Amerika Birleşik Devletleri'nin 4 Temmuz'da Bağımsızlık Günü nedeniyle tatil olmasının hemen ardından, 5 Temmuz'da iflas başvurusunda bulunduğu ve bir kurtarma planı ortaya koyduğu ortaya çıktı. Kurtarma planı uygulandığında, müşterilerin hesaplarındaki varlıklara yeniden erişmeleri mümkün hale gelecek.

Voyager'ın Chapter 11 iflas başvurusu, şirketin tahmini varlıklarlarının 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında olduğunu ve tahmini alacaklı sayısının 100 binden fazla olduğunu ortaya koyuyor.

Voyager CEO'su Stephen Ehrlich, 6 Temmuz'da attığı bir tweet'te, "Bu son derece zor bir karardı, ancak mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında doğru karar olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı. Ehrlich, ayrıca iflas başvurusu ile ortaya konan kurtarma planı ile hesaplarında kripto para bulunan müşterilerin bir kripto para kombinasyonu alacaklarını belirtti. Buna göre müşterilere; Three Arrows Capital'in (3AC) kurtarılmasından elde edilen gelirler, yeniden düzenlenen şirkettin adi hisseleri ve Voyager token'ları verilecek. Ayrıca, hesaplarında ABD doları olan müşterilerin, Metropolitan Commercial Bank ile bir mutabakat ve dolandırıcılık önleme sürecinin tamamlanmasının ardından bu fonlara erişebileceklerini söyledi.

Ehrlich, aynı Twitter paylaşımında, tüm faktörleri göz önünde bulundurarak, Voyager müşterileri için en iyi seçeneğin Chapter 11 olduğunu düşündüğünü ve bu şekilde platformdaki varlıkların korunacağından ve Voyager'ın çalışmaya devam edeceğini iddia etti.

Three Arrows Capital Etkisi

Voyager ve müşterilerinin sıkıntıya girdiğine dair işaretler, kripto para hedge fonu 3AC'den kaynaklanan zararları karşılamak için ticaret şirketi Alameda Research ile 500 milyon dolarlık bir kredi anlaşması yapılmasının ardından geldi. Bu kredi anlaşmasından bir gün sonra, platform günlük para çekme limitini 10 bin dolara kadar düşürmüş ve ardından 1 Temmuz'da alım satım, para yatırma, para çekme ve sadakat ödülleri dağıtımlarının askıya alınacağını duyurmuştu.

Şirketin yan kuruluşu Voyager Digital LLC de daha önce 15 bin 250 Bitcoin (BTC) ve 350 milyon USD Coin'lik (USDC) alacağı için gerekli ödemeleri yapmadığından dolayı 3AC'ye temerrüt bildiriminde bulunmuştu. Tüm bunlarla birlikte Three Arrows Capital, şu anda Chapter 15 iflas sürecinden geçiyor ve gelen bilgilere göre, İngiliz Virgin Adaları'nda tasfiye edilmeye zorlandı. Bu da Voyager'ın hedge fonuna borç olarak verdiği fonları geri almasının pek mümkün olmadığı anlamına geliyor.

Read Entire Article