Beklenen Oldu! Herkesin Konuştuğu Altcoinin Balonu Sönüyor!

1 year ago 58

Kripto para piyasalarında sık yaşanan bir durum ve artık tecrübe yatırımcılar böylesi balonları önceden fark ediyor. Ocak ayında Solana ekosistemini canlandıracağı iddiasıyla parlatılan meme token kazançlarının çoğunu sildi. Peki bu sürece nasıl gelindi? Neden fiyat böylesine dev düşüşler yaşıyor?

BONK Coin

Solana merkezli meme coin Bonk (BONK), son 24 saat içinde %4,55 düşüşle 0,0000008447 dolara geriledi. Yükseliş ivmesi devam etmedi ve BONK Coin adeta bir balon gibi söndü. CoinMarketCap verilerine göre BONK, geçtiğimiz ay ulaştığı ATH seviyesinin %98 altında bulunuyor. Bu durum daha fazla yükseliş bekleyip alım yapan yatırımcıları ise hayal kırıklığına uğrattı. Geçtiğimiz ay bu coşkunun uzun süre devam edemeyeceği için fiyatta ciddi kayıplar yaşanması ihtimalinden zaten bahsetmiştik.

Bir meme token olarak BONK Coin kendinden beklenen performansı gösteremiyor. Karşılaştırmak gerekirse, Shiba Inu (SHIB) şu anda daha sürdürülebilir bir performans sergiliyor. Bu haftanın başlarında kaydedilen hızlı bir çıkıştan topluluğundaki dayanışmaya kadar Shiba, diğer meme tokenlere örnek teşkil ediyor. BONK ise Solana fiyatındaki devasa artışa ve şimdilik güçlü duruşa rağmen sürekli olarak kan kaybetti.

BONK Coin Yorum

Bonk için çok fazla soru işareti var. İlk olarak, meme coin, topluluğunu agresif deflasyonist duruşuna ikna eden tutarlı bir yanma oranı vaat ediyor. Ocak ayından bu yana Bonk, bu plana bağlı kaldığını göstermek için bir adım atmadı. Token ayrıca o dönemde Solana Phone ile de bağlantılıydı ve başlangıçta ortaya çıkan hissiyatı destekleyecek çok az güncelleme yapıldı ya da hiç yapılmadı. Solana ekosistemindeki kıdemli yatırımcıları maddi olarak desteklemek büyük hedeflerle basılan Bonk Coin, ona inanan ve ikincil piyasalarda alım yapan yatırımcıların ciddi kayıplar yaşamasına neden oldu.

Peki BONK Coin bir rugpull vakası mı? Bu, şu anda BONK ekosistemindeki en büyük korkulardan biridir. BONK tokeninin, Shiba Inu'nun Ethereum için yaptığı gibi Solana ekosistemini birleştirmek için bir dönüm noktası olarak kabul edilmesine rağmen, son fiyat hareketi onu şüpheli duruma düşürdü. Bu denli fiyat düşüşü için devasa satışlara ihtiyaç vardı. 24 saatlik işlem hacminin %33'lük bir düşüşle yaklaşık 6 milyon olması, yalnızca küçük yatırımcıların meme coine ilgi gösterdiğini söylüyor. Bu durum BONK Coin için negatif diğer bir detaydır.

Read Entire Article