Beklenen Rapor Geldi! Bu Altcoin İçin Etkileyici Veri Akışı! 65 Milyonu Geçti!

1 year ago 68

Cardano (ADA) ekosistemine ilişkin yayımlanan son rapor, ekosistemindeki gelişimi ve ilerleyişi en açık bir şekilde ortaya koyuyor. İşte popüler altcoin ADA'nın ekosistemine ilişkin çarpıcı veriler.

Rapordan Dikkat Çeken Başlıklar

Cardano'nun araştırma ve geliştirme çalışmalarının arkasındaki kuruluş olan Input Output Global (IOG), 21 Nisan 2023 tarihinde sona eren haftaya ilişkin haftalık gelişim raporunu yayımladı. Sizin için birçok konuya değinilen rapordaki önemli başlıkları bir araya getirdik. İşte rapordan öne dikkat başlıklar.

Çekirdek Teknolojisi: Ağ ekibi, Hackage için io-sim ve diğer beş paketi yayınlarken, mutabakat ekibi UTXO-HD için geliştirilmiş bir DB kilit mekanizması üzerinde çalıştı. Ouroboros Genesis cephesindeki ekip, BlockFetch'teki parça boyutu hesaplamasında bir performans düşüşü tespit etti ve bir performans düzeltmesi için araştırmalara başladı.

Cüzdanlar ve Hizmetler: Lace ekibi, uygulamanın kodunu ve kullanıcı arayüzünü geliştiriyor, CIP-30 hata işleme sorununu çözmek için çalışıyor ve birden fazla merkeziyetsiz uygulamayı kolayca yönetmek için bir özellik geliştiriyor. Adrestia ekibi, Cardano-Wallet için paylaşılan cüzdanlar adına yeni uç noktalar, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içeren bir güncelleme yayınladı.

Akıllı Sözleşmeler: Plutus araçları ekibi, Marconi indeksleyicileri için testlere odaklanmış durumda. Ekip, MintBurn indeksleyicisini HTTP sunucusunda sorgulama için kullanılabilir hale getirdi ve bağımsız emülatörde günlük kaydı için daha iyi destek ekledi. Marlowe ekibi, Marlowe Explorer prototipine ApplyInputs, state pretty-print seçenekleri ve bağları için entegrasyon testlerinin yanı sıra özellik tabanlı testler yaptı.

Basho (Ölçeklendirme): Hydra ekibi duman testi iyileştirmeleri, geliştirici araçlarını düzeltme ve oylama kullanım durumları için API'yi geliştirme üzerinde çalıştı. Mithril ekibi, toplayıcı mağazalarının ilk geçişini uygulayan yeni bir 2315.0 dağıtımını yaptı ve toplayıcının yeni sertifikalandırıcı hizmetinde ilerleme kaydetti.

Voltaire: Cardano, yönetişim konusundaki topluluk tartışmalarını kolaylaştırmak için topluluk liderlerini ve gruplarını CIP-1694 üzerine atölye çalışmalarını yürütmeye davet ediyor. Bir atölye çalışmasına ev sahipliği yapmak isteyenler için finansal destek veriliyor.

Catalyst: Bu yılın başında Iceaddis ortaklığında başlatılan Ariob kuluçka programı ilk kohortunu tamamladı. Ariob, sekiz erken aşama girişimin işlerini geliştirmelerine ve daha fazla finansman veya ortaklık fırsatları için sunum yapmaya hazırlanmalarına yardımcı oldu.

Ağda Gerçekleştirilen İşlem Sayısı 65 Milyonu Geçti

Raporda, Cardano ekosisteminin kayda değer büyümesini ve ulaştığı başarılarını da ortaya koyan çarpıcı bir infografik yer alıyor. Bu infografiğe göre ekosistem üzerinde 124 proje başlatıldı, 8.15 milyondan fazla token oluşturuldu ve 7 bin 783 Plutus komut dosyası faaliyete geçti. Ayrıca, Cardano ağı üzerinde bin 227 proje aktif olarak çalışırken, ağda gerçekleştirilen işlem sayısı 65 milyonu geçti.

Read Entire Article