Beklenen Veriler Açıklandı: Bitcoin Yılı Bu Seviyede Bitirebilir!

2 years ago 72

Küresel ekonomideki belirsizlik derinleşirken, yatırımcılar Bitcoin'in (BTC) eski parlak günlerine dönmesini iple çekiyor.

Endişe Kaynağı: Balinalar ve Madenciler!

Bitcoin, yine 20.000 doların üzerine çıkmak için mücadele ediyor. Artan satış baskısı, Fed'in faiz artırımları ve balinaların BTC'lerini satması tünelin ucundaki ışığın hala çok uzakta olduğunu gösteriyor. BTC'nin 20.000 doların altına düşmesi, sembolik olarak kritik bir gelişme. Ekonomideki belirsizliğin derinleşmesi, enerji krizi, balinaların ve madencilerin büyük oranda satış yapması, toparlanma şansını azaltıyor. Bitcoin Dominance, son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi. Glassnode verilerine göre, bir yılı aşkın süredir harcanmayan Bitcoin arz hacmi, 12.589 milyon ile yeni bir rekora ulaştı. Bu nedenle, dolaşımdaki  mevcut arzın yaklaşık %66'sı hareketsiz kalıyor. Ayrıca, artan atıl arz, ayı piyasasının önemli bir göstergesidir. Bu, Bitcoin  fiyatının hala risk altında olduğunu ortaya koyuyor.

Son zamanlarda, birkaç atıl balina adresi aktif hale geldi ve Bitcoin'lerini sattı. 7 ila 10 yıldır hareket etmeyen bir balina tek blokta 5000 BTC sattı. 9 yıl boyunca hareket etmeyen başka bir balina ise kripto para borsası Kraken'e 5000 BTC sattı. Bu durum, fiyatın daha da düşebileceğinin sinyali. Uzmanlara göre, bir sonraki Bitcoin düşüşü, hareketsiz balinalar ve BTC'lerini satan madenciler nedeniyle olabilir. Ayrıca, BTC opsiyonları ve vadeli işlemlerin sona ermesi büyük tasfiyelere tanık olacağından, Eylül ayı Bitcoin için yine kötü görünüyor.

Bitcoin, Yıl Sonuna Kadar Toparlanamayabilir!

Uzmanlara göre Bitcoin fiyatının büyük olasılıkla 15.000 doların altına düşmesi muhtemel. Tarihsel olarak, BTC fiyatı 14.478 dolar olan delta seviyesinde dibe vurmuştu. Peter Brandt ve Big Cheds dahil olmak üzere önemli analistler daha önce 19.000 doların altında güçlü bir destek olmadığı için BTC fiyatının 13.000 dolara düşebileceği konusunda uyardılar.

Giderek artan satış baskısı ve hareketsiz BTC arzı, ayı piyasasının ömrünü uzatabilir. Dahası, Ethereum (ETH) yaklaşmakta olan Merge güncellmesi İle dikkatleri üzerine çekerken, Cardano (ADA) da Vasil hard fork'u sayesinde büyük oranda talep görüyor. Uzmanlara göre, BTC'nin yeniden ivme kazanması için Fed para politikasının değişmesi gerekiyor. Eylül ayında açıklanacak olan önemli verilerin BTC fiyatınına tekrar darbe vurması bekleniyor.

Read Entire Article