Belgeler Sızdırıldı! Avrupa Birliği Bu Altcoini Destekleyecek!

2 years ago 121

Kripto paralar bugün yine düşüşüne devam etti. Bunun birkaç sebebi var ancak en önemlisi kısa süre önce sızdırılan bu belgelerdir. ABD borsalarının negatif açılışı, FED baskısı, Ukrayna geriliminin devam etmesi ve Bitcoin’in 40.500 dolar üzerinde kalıcı olamaması sebebiyle BTC ve altcoinler düşmeye devam ediyor. Peki tüm bunlara eklenen yeni FUD ne?

Avrupa Birliği Kripto Para

Avrupa Birliği yakın zamanda, çevre dostu olmadığı için çalışma konsensüsü kanıtının (PoW) yasaklanmasını önerdi. Topluluğun BTC’yi hisse kanıtı mekanizmasına kaydırmayı düşünmesini bile önerdiler. Şimdi AB’nin sızdırılan belgeleri, politika yapıcıların Bitcoin yerine Ethereum’u korumayı planladığını gösteriyor. Bunun nedeni, ETH 2.0’ın yakında taşınacağı PoS mekanizmasıyla ilgilidir. Ethereum için iyi gibi görünse de Bitcoin’in üzerindeki baskının artma ihtimali piyasaları aşağıya çekmek için yeterlidir.

Peki Avrupa Birliği’nden sızan belgelerde neler var? Ayrıca yazı hazırlandığı sırada Avrupa Merkez Bankasından Panetta, PoW algoritmasına sahip kripto paraların daha yüksek vergi oranlarına sahip olacağını söyledi.

Sızan Belgeler Neler?

Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla çok daha çevre dostu olduğu iddia edilebilir olsa da, bu yetkililere onu daha fazla tercih etme hakkı vermez. Kazananları ve kaybedenleri seçmeye başlarlarsa, bu tamamen serbest piyasaya aykırıdır. Avrupa Birliği Bitcoin yerine Ethereum için baskı yaparsa, bu daha çok SEC ve XRP arasındaki davaya benzeyecek. Bu durumda bile, ETH tercihli muamele görürken, zarar gördü.

AB’nin sızdırılan belgelerinde politika yapıcıların BTC yerine ETH’yi tercih ettiğini görüyoruz.

İç yazışmalarda ayrıca Bitcoin ağının PoW’dan, PoS ağına geçmesini resmi olarak talep edebileceklerini gösterdi. Yetkililer, Ethereum’un yapabileceğine inanıyor, o zaman neden Bitcoin de bunu yapmasın diyorlar. PoS’a geçiş BTC’yi çok daha sürdürülebilir kılacak olsa da birçok soru/sorunu beraberinde getirecek.

Şu anda, Bitcoin yılda yaklaşık 131 TWh elektrik kullanıyor ve daha fazla kullanıcıyla büyümesi şart, ancak benimseme oranı ve enerji kullanımındaki artış orantılı olmayacak. Böylece, zamanla BTC daha verimli hale gelecek. Proof of work konsensüs, Proof of Stake mekanizmasına kıyasla daha güvenlidir. Ayrıca, daha düşük giriş engeli nedeniyle daha fazla kişiye ağ güvenliğinin bir parçası olma fırsatı verir. BTC’nin ağ hash oranı o kadar yüksek ve o kadar hızlı yükseliyor ki, herhangi birinin ağın %51’inden fazlasını ele geçirmesi neredeyse imkansız. Aynı şeyi ETH için de söyleyebiliriz, ancak yine de nispeten daha kolay. PoW’dan PoS konsensüsüne geçiş yaparken de birçok teknik zorluk vardır. Bu, ETH göçünün tekrarlanan gecikmelerinden açıkça görülmektedir.

Peki siz ETH’nin kayırılacağını söyleyen belgelerle ilgili ne düşünüyorsunuz.

Read Entire Article