“Big Short” Efsanesi Bitcoin ve Altcoin Yatırımcılarını Korkuttu: Her Şeyimi Sattım

2 years ago 92

Kripto para piyasalarındaki son çöküşü öngörmesiyle bir kez daha gündeme gelen ve hem geleneksel piyasalarda hem de kripto para piyasalarında yeni bir çöküş üzerine bahis yapan "Big Short" filminin kahramanı Michael Burry, portföyünü yüzde 95 oranında boşalttığını ve bilançosunda yalnızca tek bir varlık kaldığını açıkladı.

Kripto Para Yatırımcıları Dikkatli Olmalı

Michael Burry, ününü 2008'de başlayan ve 2012'ye kadar devam eden küresel ekonomik krizini öngörerek ve bu krizden büyük bir servet kazanarak elde etti. Kripto para piyasaları krizin ilk günlerinde Bitcoin öncülüğünde hayat bulmaya çalışıyordu. Nitekim en büyük kripto paranın mucidi Satoshi Nakamoto, 3 Ocak 2009'da Genesis Blok olarak bilinen ilk Bitcoin blokunu çıkararak kripto para piyasalarının temelini atmış oldu.

Burry'nin kendi portföyünün neredeyse yüzde 100 oranında boşaltması, ünlü ismin piyasaların daha da tersine dönerek sert şekilde çakılacağı üzerine bahse girdiğini ve bu beklentisinin gerçekleşmesi durumunda çoğu kripto paranın bundan etkileneceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Şimdilik, Bitcoin ve toplam kripto para piyasa değeri, SP500 ve NASDAQ endekslerinin hareketlerini takip ederek güçlü durmaya çalışıyor. Öte yandan Burry'nin portföyünde kalan tek hisse, ABD'deki özel hapishanelere ve akıl sağlığı tesislerine yatırım yapan GEO Group ve pozisyonunu büyüklüğü 3.3 milyon dolar değerinde.

Yarısı Gitti, Yarısı Kaldı

Burry, Temmuz ayında ayı piyasasının henüz yarısına gelindiğini ve kripto paraların çoğunluğunun kaydettiği yüzde 20'lik fiyat artışının henüz gerçekleşmemiş başka bir düşüşün ön hazırlığı olduğu yorumunda bulunarak dikkat çeken bir açıklamada bulunmuştu.

Ünlü yatırımcının öngörüsünün gerçekleşmesi durumunda, önümüzdeki ay hem geleneksel piyasalarda hem de kripto para piyasalarında büyük bir düşüş yaşanabilir. Tüm bunlarla birlikte Big Short efsanesi gibi birçok piyasa uzmanı da Bitcoin ve altcoin'lerde temel sinyallerinin çoğunun yeni bir düzeltmeye işaret ettiği görüşünde.

En büyük kripto para Bitcoin, yazım sırasında günlükte kaydettiği yüzde 0,05 düşüşle 24 bin doların hemen üstünde, 24 bin 53 dolardan alınıp satılıyor. Son haftalardaki çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Ethereum ise yazım sırasında günlükte kaydettiği yüzde 0,74 yükselişle bin 910 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article