Binance: 3 Stablecoin İçin Önemli Duyuru! Birçok İşlem Çifti Kalkıyor!

2 years ago 89

Dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsası olan Binance stablecoin için önemli bir duyuru yayınladı. Buna göre birçok işlem çift de durdurulacak. Likiditeyi korumak ve volatiliteyi azaltarak daha iyi bir hizmet vermek için bu adımı atan Binance kritik otomatik dönüştürme detayına da bu duyurusunda yer verdi.

Binance Duyurusu

Kullanıcılar için likidite ve sermaye verimliliğini artırmak amacıyla Binance, kullanıcıların USDC, USDP ve TUSD cinsinden stablecoin varlıklarını otomatik olarak 1:1 oranında BUSD’ye dönüştürecek. Bu, kullanıcıların para çekme seçimini etkilemeyecektir: kullanıcılar, BUSD cinsinden hesap bakiyelerine 1:1 oranında USDC, USDP ve TUSD cinsinden para çekebileceklerdir. Kullanıcı hesaplarındaki mevcut USDC, USDP ve TUSD bakiyeleri, 2022-09-29 tarihinde otomatik olarak BUSD'ye dönüştürülecektir. Tüm kullanıcılar, hesaplarında dönüştürülen bakiyeyi 24 saat içinde görebilirler.

Otomatik Dönüştürmeden önce USDC, USDP veya TUSD bakiyelerini 1:1 oranında BUSD'ye dönüştürmek isteyen kullanıcılar Binance Convert'te manuel olarak bunu yapabilir. Manuel dönüştürme yalnızca USDC, USDP ve TUSD'den BUSD'ye yapılabilecek ve 26 Eylül 06:00’dan (Türkiye saati) 29 Eylül 06:00’a kadar dönüştürülebilecek ve geri alınamayacak.

Minimum tutar ise 1 USDC, USDP veya TUSD’dir. Bunun altında bakiyesi olan kullanıcılar manuel dönüştürme yapılamayacak ancak otomatik dönüştürme sonrasında 1:1 oranında BUSD stablecoinlerini hesaplarında görecekler.

Binance’ın Kaldıracağı İşlem Çiftleri

Binance borsası 26 Eylül 06:00 itibariyle birçok spot işlem çiftlerini durduracak ve kaldıracak. Bunlar; USDC/BUSD, USDC/USDT, USDP/BUSD, USDP/USDT, TUSD/BUSD, TUSD/USDT ayrıca 29 Eylül 06:00 itibariyle de ADA/USDC, ATOM/USDC, AUD/USDC, BCH/USDC, BNB/USDC, BTC/USDC, BTTC/USDC, EOS/USDC, ETH/USDC, LINK/USDC, LTC/USDC, SOL/USDC, TRX/ USDC, WIN/USDC, XRP/USDC, ZEC/USDC, BNB/USDP, BTC/USDP, ETH/USDP, ADA/TUSD, BNB/TUSD, BTC/TUSD, ETH/TUSD, TRX/TUSD, XRP/TUSD işlem çiftleri kaldırılacak.

Kullanıcılar, dönüştürme tamamlandığında BUSD cinsinden hesap bakiyesi altındaki USDC, USDP ve TUSD bakiyelerini görebilecekler. Bekleyen tüm işlem emirleri, ilgili her bir işlem çiftinde işlem durduktan sonra otomatik olarak kaldırılacaktır. Kullanıcılar daha sonra ilgili BUSD işlem çiftlerinde işlem yapmaya devam edebilir.

Binance USDⓈ-M Vadeli İşlemleri, 7 Eylül 06:00 itibariyle Çoklu Varlık Modu veya Portföy Marj Programı kapsamında marj varlıkları olarak USDC'yi desteklemeyi bırakacaktır. Binance USDⓈ-M Vadeli İşlem Cüzdanı, USDC varlıklarını 29 Eylül 06:00’dan itibaren otomatik olarak BUSD'ye dönüştürmeye başlayacaktır. Dönüşüm yaklaşık 24 saat sürecektir. USDC'nin BUSD'ye dönüşüm oranı 1:1'dir.

Kullanıcıların olası kayıpları önlemek için dönüşüm süresi boyunca pozisyon eklememeleri gerekir. Binance, bu süre zarfında fonların dönüştürülmesi nedeniyle oluşabilecek yeni pozisyonlar için herhangi bir kayıptan sorumlu olmadığının da altını çizdi. 23 Eylül 06:00 itibariyle USDC Esnek Birikimler ve DeFi Staking aboneliği de iptal edilecek.

Binance Pay ve ödeme kartı gibi hizmetlerden de bu stablecoinler kaldırılacak.

Read Entire Article