Binance ABD’nin Önemli Bir Sorunu Var! Kripto Yatırımcıları Ne Yapacak?

1 year ago 58

Dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsası Binance, ABD özelinde bir sorunla karşı karşıya. Daha da önemlisi bu sorun dolar transferi yapan müşterileri olumsuz etkiliyor. Peki Binance borsası ABD özelinde nasıl bir çözüm üretti? Alternatif seçeneğin dezavantajları neler? Kripto deviyle alakalı son durum ne?

Binance USD Transferi

Son rapor konuya aşina kişilere dayandırılıyor ve buna göre Binance US müşterilerinin nakit varlıklarını tutacak banka bulmakta zorlanıyor. Kullanıcıların dolar mevduatları daha önce Signature Bank ya da Silvergate Bank tarafından tutuluyordu. Ancak iki banka da iflas etti ve düzenleyicilerin uyarıları sebebiyle yeniden faaliyete geçseler de kripto şirketlerinden uzak durmaları gerekecek. Daha da kötüsü diğer ABD bankaları da kripto para şirketlerine hizmet vermekten geri duruyor. Özellikle FTX çöküşünün ardından Yellen, Temsilciler Meclisi Üyeleri, Fed daha birçok yerden bankalara sert uyarılar geldi.

FTX veya ABD merkezli farklı bir borsadan Türkiye’deki dolar hesabınıza para göndermek istediğinizde Silvergate veya Signature hesaplarından transfer yapıldığını görürdünüz. Fakat bu iki kripto dostu banka, Fed’in geçen yılki hızlı faiz artışlarının ardından ciddi likidite sorunları yaşamaya başladı. Müşteri mevduatlarındaki kaçış kripto piyasalarındaki dalgalanmanın ortasında katlandığı için birçok ABD’li yetkili iflaslardan kripto paraları (en azından dolaylı olarak) sorumlu tuttu.

Binance Geçici Çözüm

Ana medya tarafından Çin merkezli olmakla birçok kez suçlanan Binance uzun süredir bölgedeki düzenleyicilerin yakın takibinde. Son CFTC davasıyla birlikte borsanın bölgedeki faaliyet izni de sıkıntıya girmiş gibi görünüyor. Binance US halen müşterilerine hizmet veriyor ve bankacılık işlemleri noktasında yaşadığı sorunu geçici bir çözümle aşmaya çalışıyor. Konuyla ilgili kişilere göre geçici çözüm olarak Prime Trust LLC dahil en az bir aracı kurumla süreç atlatılıyor. Öte yandan bazı kripto ve finansal teknoloji firmalarına hizmet veren New Jersey merkezli kredi kuruluşu Cross River Bank ve Pennsylvania merkezli bölgesel bir banka olan Customers Bancorp Inc gibi alternatiflerle görüşmeler devam ediyor.

Binance US sözcüsü konuyla ilgili şunları söyledi;

“Çok sayıda ABD merkezli bankacılık ve ödeme sağlayıcısıyla çalışıyoruz ve daha istikrarlı bir fiat platformu oluşturmak ve ek hizmetler sunmak için dahili sistemlerimizi yükseltirken yeni ortaklar almaya devam ediyoruz".

Binance US sitesindeki uyarıya göre Apple Pay ve Google Pay para yatırma işlemleri bakıma alındı ve banka kartı hizmetindeki kısmi kesintiye rağmen Cuma günü banka havaleleri tekrar başlatıldı.

Read Entire Article