Binance Bu Hesapları Kapatmaya Başladı!

2 years ago 141

Kripto paralar küresel ekonominin artık bir parçası oldu ve siyasi gelişmelerden de fazlasıyla etkileniyorlar. Rusya, saldırgan tavrı ve tehditleri sebebiyle batı ittifakı tarafından yoğun bir ambargoya maruz bırakılıyor. Küresel ödeme sisteminden dışlanıyor ve dövize erişimi sınırlandırılıyor. İran ve Venezuela bunları yakın zamanda yaşadı, çözümü kripto paralarda buldu. Peki ya Rusya?

Binance Hesaplarını Kapatıyor

Binance, Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların ardından borsası kullanmaya çalışan Kremlin sözcüsünün kızının hesabını engelledi. Binance kripto para borsası, Rus hükümetinin kripto kullanımı yoluyla yaptırımların etkisini hafifletmesini önlemek için daha fazla önlem alıyor. Yakın zamanda daha fazla hükümet yetkilisinin yakınlarının benzer şekilde hesaplarının kapatıldığını görebiliriz.

Son rapora göre Binance, Rusya’nın Ukrayna’da askeri harekata başlamasından bu yana son iki ay içinde üst düzey Kremlin yetkililerinin akrabalarıyla bağlantılı birkaç hesabı kapattı. Rapora göre, etkilenenler arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov’un kızı Elizaveta Peskova ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un üvey kızı Polina Kovaleva da bulunuyor. Binance, daha önce ABD yaptırımlarını ihlal etmekle suçlanan Rus oligark Konstantin Malofeyev’in oğlu Kirill Malofeyev’i de engellediğini söyledi.

Binance Hesap Kapatma Açıklaması

Binance borsasının küresel yaptırımlar departmanına başkan olarak Çağrı Poyraz gelmişti. Kendisi LinkedIn sayfası üzerinden son gelişmelerle alakalı bazı yorumlarda bulundu. Poyraz, Binance borsasının 3 Mart’ta borsayı üçüncü taraf bir aracı kurum aracılığıyla kullanmaya çalıştığında Peskova’yı engellediğini söyledi.

Poyraz, Binance hizmetlerinden mahrum bırakılacak hesapların titizlikle incelendiğini söyledi.

“Farklı olan, uyumluluk tarama operasyonlarımızın “proaktif” olması ve bu bireylere veya kuruluşlara yönelik herhangi bir düzenleyici veya yasal işlemden önce mali suç riskini tespit etmeyi ve caydırmayı amaçlıyor”

21 Nisan’da Binance, Rus vatandaşları veya Rusya’da ikamet edenler için 10.000 avro veya 10.800 dolardan fazla olan hesaplarda işlemleri sınırlayan bir dizi kısıtlama kabul etti. Binance CEO’su Changpeng Zhao daha önce Binance’in yaptırımlara uyacağını, ancak Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımları nedeniyle “milyonlarca masum kullanıcının hesabını tek taraflı olarak dondurmayacağını” söyledi.

Son rapor, Binance’in yaptırımlara uyma konusundaki istekliliğini güçlendirmenin yanı sıra, büyük Rus yetkililerin aile üyelerinin Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerine çok bağlı olduğunu da gösteriyor.

Read Entire Article