Binance CEO’su Bazı Altcoinlerle İlgili Görüşünü Açıkladı!

2 years ago 94

Dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsası olan Binance’ın CEO’su CZ bazı açıklamalarda bulundu. Kripto paraların içinde bulunduğu durum yatırımcıları daha fazla umutsuzluğa sevk ediyor. Benzer şeyler geçtiğimiz ayı piyasalarında da yaşadık ve doğru projelere yatırım yaparak gerektiği kadar sabredenler ciddi anlamda para kazandı. CZ, son yaptığı açıklamada “genellemelerden” kaçınılması gerektiğini söylüyor.

Binance Kurucusundan Açıklama

Binance CEO'su Changpeng Zhao, Terra ağının stablecoini UST’nin milyarlarca dolar kayba sebep olmasına rağmen algoritmik stabilcoinlerin kripto dünyasında hala bir yeri olduğuna inanıyor. Kripto para yatırımcıları ve düzenleyiciler Terra olayının ardından algoritmik stablecoinlere çok daha ön yargılı yaklaşmaya başladı. Dünyanın en büyük kripto borsasının patronu, son katıldığı podcast'in bir bölümünde Terra'nın çöküşünün ele alınma şekliyle "hayal kırıklığına uğradığını" söyledi. "Operasyonel yanıtın hızı" "oldukça zayıftı" diye ekledi. Ancak Tether ve USDC gibi fiat destekli stablecoinlerin de bazı risklere sahip olduğunun altını çizdi.

CZ şunları söyledi;

“Bir projenin başarısız olması, algoritmik stablecoinlerin asla çalışmayacağı anlamına gelmez. Ancak algoritmik stablecoinlerin diğerlerine göre (USDT, USDC vs) daha yüksek riske sahip olduğunu söyleyebilirim.”

Algoritmik Stablecoinler

CZ, algoritmik stablecoinlerin çok daha riskli fakat net bir tür olduğunu düşünüyor. Bir varlığı kıyasladığınızda, bir varlığı teminat olarak kullandığınızda veya farklı bir varlığı sabitlediğinizde, her zaman bir volatilite olacağının da altını çiziyor. Tether bile ticari kağıtlardaki nispeten daha düşük riske rağmen rezervlerini kolay nakde çevrilebilir alternatiflere taşıyor.

Terra'nın kurucusu Do Kwon, kripto yatırımcıları tarafından büyük saygı görüyordu ve Terra, Mayıs ayında çökene kadar 30 milyar doların üzerinde bir piyasa değeriyle en büyük blockchainlerden biriydi. Stablecoin'ler şu anda kripto dünyasında sıcak bir konu: ABD Merkez Bankası'ndan İngiltere Merkez Bankası'na kadar her düzenleyici, nasıl bu alanı kontrol edebilecekleri üzerinde kafa yoruyor.

Binance CEO’su yaşanan Terra çöküşünde bardağı dolu tarafına bakıyor ve şunları söylüyor.

“Bu proje (Terra), bu alandaki bazı eksikliklere veya bazı yüksek risklere oldukça büyük bir ışık tuttu. Kullanıcılar veya endüstri oyuncuları, düzenleyiciler olarak kitleleri eğitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kullanıcıların eğitimini artırmamız gerekiyor. İnsanlara okulda stablecoin'lerle ilgili farklı riskleri öğretmeliyiz."

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article