Binance CEO’su Changpeng Zhao: Mantıksız Olsa da Olan Bu

2 years ago 94

Hacim bakımından en büyük kripto para borsası Binance'ın kurucu ortağı ve CEO'su Changpeng Zhao, kripto para piyasaları için değerlendirmelerde bulundu ve sektöre ilişkin son görüşlerini paylaştı.

Düzenleyici Ortam

Forbes'a göre servetinin tahmini net değeri yaklaşık 17.4 milyar dolar olan Zhao, CNBC'de yayınlanan "Squawk on the Street" programının sunucularından Carl Quintanilla'a konuştu. Quintanilla, Bitcoin için neden 20 bin doların destek seviyesi gibi göründüğünü sorduğunda, Zhao şunları söyledi:

Bunun yanıtını kesin olarak kimse bilmiyor, ancak 2017'deki son zirve yaklaşık 20 bin dolardı ve birkaç yıldır bunun altında işlem görüyordu. Bir süredir de bunun üzerinde işlem görüyor. Yani, bence bu muhtemelen orada hafif bir psikolojik engel olmasının nedenlerinden biri.

Quintanilla daha sonra Bitcoin'in bir sonraki büyük hareketi için katalizörün ne olduğunu sordu ve Zhao şu yanıtı verdi:

Kimsenin muhtemelen son boğa koşusunu tetikleyen NFT'ler, DeFi gibi katalizörlerdi. Bunlardan önce, 2017'de ağırlıklı olarak ICO'lardı. Bu şeylerin gerçekleşmesinden altı ay önce, çok az insan bunu tahmin edebilirdi. Yani, bir sonraki için sektörde çok daha fazla uygulama var. Bir sonraki boğa koşusu için katalizörün hangisi olduğundan emin değilim, ancak bunların hepsinin olumlu yönde hareket ettiğini düşünüyorum. Düzenleyici ortam oldukça iyi gidiyor ve çoğu ülke düzenleyici çerçeveleri benimseyerek kripto paraları yasaklamıyor… Makroekonomik durum benimsemeyi artırarak insanları kripto paralara yönlendiriyor.

Zhao, ABD'nin resesyonda olup olmadığı sorusuna da yanıt veren ve bunun bir sonucu olarak kripto paraların neden cezalandırılmadığı sorusuna ise "Dürüst olmak gerekirse, mantıklı olarak kripto paralar, borsalara karşı hareket etmeli. Teorik olarak, aralarında negatif korelasyon olması gerekir, ancak bugün kripto para piyasaları o kadar küçük ki, borsalar çöktüğünde insanlar nakit tutmak ister ve bugün kripto para ticareti yapan çoğu insan aynı zamanda hisse senedi ticareti de yapıyor. Yani şu anda pozitif bir korelasyon var ve bu mantıksız olsa da şu anda olan bu." yanıtını verdiği görüldü.

"Kimin Kontrol Ettiği Belirsiz"

Kripto para endüstrisinin ABD'deki düzenleyici iklimi ele alması konusunda da değerlendirmede bulunan Zhao, şu ifadeleri kullandı:

Yani, şu anda ABD'de durum gerçekten ilginç. Sektör üzerinde yargı yetkisi için savaşan birden fazla düzenleyici var, bu bir bakıma iyi ve bu da farklı şekillerde başka sorunlara neden oluyor. Biraz belirsizliğe neden oluyor, ancak diğer çoğu ülkede böyle bir sorun yok. Diğer çoğu ülkede düzenleyici kurumlar oldukça açık ve net. Bu kurumlar bazen merkez bankası olur, bazen menkul kıymetler piyasası düzenleyicisi. Bazen yepyeni bir düzenleyici. Bu nedenle, düzenleyicilerin çoğu ülkelerindeki düzenleyici çerçeveyi netleştirmeye çalışıyor ve bu çok olumlu... ABD, birden fazla düzenleyici kuruma sahip büyük bir ülke olduğu için biraz benzersiz ve şimdi kripto para sektörünü kimin kontrol ettiği belirsiz.

Read Entire Article