“Binance CEO’su FBI Tarafından Tutuklandı” İddiası Şok Etkisi Yarattı!

2 years ago 103

Kripto para piyasası son dönemde yaşadığı krizlerin etkisinden henüz çıkamamışken, yeni iddialar korku salmaya devam ediyor.

Binance CEO'su Çin Medyasına Ateş Püskürdü: BNB, Düştü

Binance CEO'su, Çin'in önde gelen haber sitesi 163'ün ortaya attığı şok edici bir iddiaya yanıt vermek için Twitter'da bir dizi paylaşım yaptı. Çin medyasını FUD yaymakla suçlayan Changpeng Zhao (CZ) çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son dönemde kendisi hakkında asılsız iddiaların arttığına dikakt çeken yönetici, yalan habere sert tepki verdi. 18 Ağustos'ta 163, "Binance'ın kurucusu Changpeng Zhao'nun, FBI baskını sırasında lüks vilalsında tutuklandığını ve evinin bodrum katında şüpheli dökümanlara el konulduğunu." iddia eden bir haber yayımladı. Ortaya çıkan tepkiler sonrası Çinli internet sitesi haberi sildi, ancak haberin birçok kopyası hala internette dolaşıyor. Haber, sosyal medya gruplarında hızla yayıldı. Haberde, CEO'nun kayıt dışı milyonlarca BNB ve BUSD'a sahip olduğu ve piyasada manipülasyona yol açtığı iddia edildi.

Asılsız haberler yayılır yayılmaz, BNB fiyatı neredeyse %3 düşerek 310 dolardan 301 dolara düştü. Düşüşten bir saat sonra fiyat tekrar toparlanmaya başladı. Ancak, BNB yeniden ivme kaybetti. Altcoin, yüzde 7 düşüşle an itibariyle 284 dolardan işlem görüyor. CEO ayrıca toplulağa, kripto haber sitesi The Block'un üç yıl önce yanıltıcı bir başlıkla şok eden makale yayınlayarak Binance karşıtı haberler ile FUD  yaydığını hatırlattı. CZ, The Block'un üç yıl önce aynı şeyi yaptığını ve bunun BNB fiyatının 24 dolardan 18 dolara düşmesine ve piyasa değerinden yaklaşık 400 milyon doları silmesine neden olduğunu vurguladı. CZ, The Block'un makalesinin ayrıntılarını açıklamasa da polisin Binance ofisine "baskın yaptığını" iddia eden makale piyasada şok etkisi yaratmıştı. The Block başlığı üç gün sonra "borsa, yetkililer tarafından ziyaret edildi" şeklinde düzeltti.

Binance, Kripto Kışından Etkilenmiyor

Kripto tarihindeki en sert kışlardan biri devam ederken, birçok borsa zor anlar yaşıyor. Ancak raporlara bakılırsa Binance kış koşullarından etkilenmemiş görünüyor. CryptoSlate tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapor, Binance'in Bitcoin varlıklarının Mayıs 2022'de artmaya başladığını ve 623.000 Bitcoin'in üzerine çıktığını gösterdi.

Borsa aynı zamanda yatırımlarına devam ediyor ve piyasa koşulları normalmiş gibi yeni eleman alımı yapıyor. CZ'ye göre Binance, kış koşulları nedeniyle mali sıkıntı yaşayan borsaları bile satın alabiliyor.

Read Entire Article