Binance CEO’su Uyardı! Enflasyon Yüzde 500!

2 years ago 92

Tüm piyasa son ABD enflasyon verileri üzerine paniğe kapılırken, Binance CEO'su Changpeng “CZ” Zhao, bunun hala “sihirli bir şekilde düşük” olduğunu düşünüyor. Tüketici fiyat endeksi Haziran ayında bir yıl öncesine göre analistlerin tahmininden daha fazla olacak şekilde %9.1 arttı.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu enflasyon verilerini bildirdikten sonra Bitcoin, dakikalar içerisinde 19000 doların altına düştü. Nasdaq, Dow Jones ve S&P 500 de yüksek enflasyon rakamları arasında düştü.

Binance CEO’suna Düzeltme

Enflasyon verileri hakkında yorum yapan Binance CEO'su Changpeng Zhao, dolaşımdaki USD'nin %80'inin son 2 yılda basıldığını yazdı. CZ, Çalışma Bakanlığı'nın bu kadar düşük bir rakamı nasıl gösterebileceğini sorgulayarak, bu görüşe göre, %9,1'lik bir enflasyonun "sihirli bir şekilde düşük" olduğunu iddia etti. %80 USD yeni = 5x orijinal arz verildiğinde %500 enflasyon görmemiz gerektiğini ekledi.

CZ'ye göre, enflasyon yalnızca belirli bir süre boyunca para arzındaki artış temelinde hesaplanmakta. Twitter kullanıcılar ise, en büyük kripto borsasının CEO'sunu düzeltmek için hızlı davrandı. Enflasyon ölçümünün, hız, farklı arz ve talep faktörlerinin yanı sıra para arzının bu süre boyunca nerede kaldığını da dikkate alacağını paylaştılar.

ABD Enflasyonuna Tepki

Piyasa konsensüsü, Haziran ayı TÜFE okumasının ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'nun bildirdiğinden %0,3 daha az olan %8,8'de olacağını tahmin etti. Yüksek enflasyon oranı, tüm büyük kripto kullanıcılarında, neredeyse benzer bir tepki ortaya çıkardı.

Michael Saylor, Cameron ve Tyler Winklevoss da dahil olmak üzere bir dizi büyük kripto balinası, yüksek enflasyonun Bitcoin ve kripto kabulü için davayı ilerlettiğini belirtti. Ancak kripto piyasası, 2022'nin başından bu yana yaklaşık %70 oranında gerileyerek, bu yıl yükselen enflasyon yoluyla değerini büyük ölçüde koruyamadı.

Yüksek enflasyon okuması şimdi Federal Rezerv tarafından daha keskin faiz artışlarına işaret ediyor ki bu da kripto için kesinlikle olumsuz bir hareket olarak yorumlanabilir. Bitcoin, şimdiye kadar borç verme oranlarındaki artışlara kötü tepki vererek kripto pazarını da aşağı çekti.

Read Entire Article