Binance CEO’su Zhao Tesla’nın Bitcoin Satmasını Yorumladı: Okyanusta Bir Damla

2 years ago 89

Binance CEO'su Changpeng Zhao, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Çin’deki karantinaların neden olduğu belirsizlikten dolayı BTC varlıklarının büyük bir kısmını satarak bilançosundaki nakit rezervini artırmasına ilginç bir yorum getirdi.

"Okyanusta Bir Damla"

Haberin ardından, sosyal medyada satışın Bitcoin için ne anlama geldiği sorgulanmaya başlandı. Binance CEO'su Changpeng Zhao, bununla ilgili bir yoruma yanıt verdi ve böyle bir satışın sadece "okyanusta bir damla" olduğunu söyledi.

Zhao, "Her gün 100 milyar dolara varan Bitcoin alınıp satılıyor. 1 milyar dolarlık BTC satan biri okyanusta bir damladır." dedi.

BTC Varlıklarının Yüzde 75'ini Sattı

Tesla, 20 Temmuz'da 2022 ikinci çeyrek kazanç raporunu açıkladı. BTC varlıklarıyla da ilgili olarak güncelleme geçen şirket, BTC varlıklarının yüzde 75'ini sattığını belirtti.

Elon Muks'ın şirketi 2021'nin Şubat ayında 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını duyurmuştu. Tesla, aynı yılın Mart ayındaki 370 milyon dolarlık BTC satışın dışında bugüne kadar BTC’lerini satmadan tutuyordu. Kazanç raporuna göre Tesla, şu anda BTC varlıklarının yüzde 75'ini satarak 936 milyon dolar değerinde nakiti rezervlerine ekledi.

Musk, ticaretin Telsa'nın Bitcoin'e inanmadığı anlamına gelmediğinin altını çizerek "Çin’deki karantinaların neden olduğu belirsizlikten dolayı Bitcoin sattık. Bu ortamda nakit pozisyonumuzu en üst seviyeye çıkarmak bizim için önemliydi. Gelecekte daha fazla Bitcoin alımına açığız." dedi.

Read Entire Article