Binance CEO’sundan Bu Karar İçin Uyarı: Volatiliteye Sebep Olabilir!

2 years ago 91

Önde gelen kripto para borsası olan Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, kripto para pazarlarını ülkelere göre bölmenin büyük olasılıkla dijital varlıklar için hareketliliğe neden olacağını ileri sürdü.

Volatiliteye Sebep Olabilir!

Binance CEO'su Changpeng Zhao yaptığı açıklamalarında, ülkelerin kendi sınırları içerisinde ayrı likidite anlamına gelen “ayrı emir defterleri” talep edilmesinin ve kripto para piyasalarındaki volatiliteyi artırma riskini ön plana çıkardığını belirtti. Binance Ceo’su açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Büyük likidite, en iyi tüketici koruma mekanizmalarından biridir. Kripto para piyasalarını manipülasyona ve yüksek volatiliteye karşı korur. Ayrıca tasfiyeleri azaltır. Likiditeyi 180 ülkeye böldüğümüzü hayal edin. Büyük yatırımcıların, kripto para piyasalarındaki etkisini 180 kat kolaylaştıracaktır. Bununla birlikte yaşanan volatiliteyi önemli ölçüde artıracaktır. Fiyatları dengelemeye çalışan arbitraj yatırımcıları olacak, ancak bunlar tek bir emir defteri kadar verimli değiller. Ve arada para kazanıyorlar ve kazanılan para tüketiciler tarafından ödeniyor.

Mevcut Konum Avantajları

Bunlara ek olarak Binance CEO’su büyük likiditenin müşteriler için daha iyi fiyat, daha sıkı yayılma ve daha düşük kayma sağladığını belirtti. Uzman isim konu hakkındaki açıklamasında şunları söyledi:

İnsanların bazen yanlış anladığı başka bir durumlar var: bir kripto para borsasında kullanıcılar bir karşı taraf seçmezler. Sadece emir defteri ile ticaret yaparlar. Burada bahsi geçen emir defterini bir komisyoncu olarak düşünebilirsiniz.

Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Binance, Cayman Adaları'na kayıtlı ve şu anda resmi bir merkezi bulunmamaktadır. Changpeng Zhao, bu yılın başlarında yaptığı açıklamalarında “çok yakında” gerçek bir genel merkez kurmak istediğini söyledi. Öte yandan popüler kripto para borsası Binance geçtiğimiz günlerde, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından bir menkul kıymet olarak nitelendirilen kripto para birimine karşı aldığı delist etme kararı ile gündeme gelmişti.

Read Entire Article