Binance CEO’sundan Korkutan Uyarı: Ayı Piyasası Bu Tarihe Kadar Sürebilir!

2 years ago 103

Binance CEO'su Changpeng Zhao, CNBC'nin Squawk Box Asia adlı programında yaptığı konuşmada ayı piyasasına ve borsanın tartışmalı hizmetlerine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

''Ayı Piyasası, 4 Yıl Sürebilir''

Changpeng, Binance'in muhtemelen sorumluluk ilkesini benimseyen bir ticaret programına sahip tek kripto para borsası olduğunu söyledi. İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda olan Binance'in patronu, şirketin müşterilerine güvenli ve kusursuz bir hizmet sunduğunu ortaya koydu. Finansal açıdan yeterli bilgiye sahip olmayan yatırımcılar göz önünde bulundurulduğunda,  kaldıraçlı Bitcoin ürünleri sunmanın etik olup olmadığı sorulduğunda Changpeng şu yanıtı verdi:

 Kaldıraçlı ürünleri yalnızca izin verilen yerlerde sunuyoruz. Eğer izin verilmiyorsa, bu hizmeti vermiyoruz.

Yöneticiye kripto para piyasasındak mevcut ayı döngüsünün ne kadar süreceğini düşündüğü sorulduğunda, bunu tam olarak kimsenin bilmediğini, ancak tarihsel olarak her döngünün dört yıl sürdüğünü söyledi. Changpeng, 2013, 2017 ve 2021'deki boğa koşusunun güçlü olduğunu ifade etti. Bitcoin, son birkaç aydır bekleneni veremedi. ABD’den gelen enflasyon verileri ve Fed’in para politikası hisse senetlerini ve kripto para piyasasını önemli ölçüde etkiledi. BTC, 2021’deki rekor zirvesinden %50’nin üzerinde düştü. Bitcoin, sene başından beri ise %35 değer kaybetti. Uzmanlara göre, BTC fiyatındaki düşüşün büyük bir kısmı makroekonomik faktörler, yüksek enflasyon, faiz oranlarındaki artışlar ve Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle meydana geldi. Ancak bu yılki sert düzeltmelere rağmen analistler, BTC’nin henüz taban fiyat seviyesine ulaşamadığını vurguluyor. Tahminler, BTC’nin  toparlanmadan önce 28.000 ile 20.000  arasında bir noktaya düşebileceği yönünde.

Binance CEO'su Terra İddialarını Yanıtladı

Terra, her gün yeni iddialar ile sarsılırken, sürece yeni isimler ekleniyor. Binance CEO’su, Terra’da Do Kwon ve ekibine karşı yöneltilen çok sayıda iddia olduğunu ve borsanın bunları tarafsız bir şekilde inceleyeceğini belirtti. Twitter’da ”FatMan” isimli bir kullanıcı son bir haftadır, muhbirlerden aldığı bilgileri sızdırıyor. Bu, sektörde ve dünya basınında büyük spekülasyonlara neden oldu.  Fortune dergisi ile röpörtaj yapan Binance CEO’su iddialara yanıt verirken FatMan’in tweetlerine atıfta bulundu.

CZ’ye göre, Binance bir polis gücü değil, Binance, birçok veriye ve bu verileri analiz edebilecek bir soruşturma ekibine sahip. Borsa ayrıca, gerektiğinde dünyanın her yerinden devlet kurumlarıyla da yakın işbirliği içinde çalışıyor. CZ şunları söyledi:

Ekibimizden FatMan’in bu iddialarının her birini incelemesini istedim. Bu iddialara elimizdeki verilere dayanarak bakmalarını ve herhangi bir sonuca varabilirsek bunu kolluk kuvvetleriyle paylaşmamız gerektiğini söyledim. Bugüne kadar, iddiaların hiçbirini onaylayamıyoruz veya reddedemiyoruz. Ancak dolandırıclık ve yasadışı faaliyet varsa bunların izlemesine ve durdurmasına yardım etmeliyiz. O yüzden böyle bir analiz yapıyoruz.

Read Entire Article