Binance’dan 1 Milyon Dolarlık Operasyon: Kullanıcı Hesabı Donduruldu

2 years ago 86

Kendi tabiriyle aktif bir Tezos katılımcısı olan bir kullanıcı, hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'ı kurumsal hesabını hiçbir bilgi vermeden dondurmakla ve hesap bakiyesini sıfırlamakla suçlayınca Twitter'daki kripto para topluluğunda yeni bir drama patlak verdi.

1 Milyon Dolarlık Hesap Donduruldu

Kullanıcıya göre, kurumsal Binance hesabı 1 Temmuz'da hiçbir açıklama yapılmadan donduruldu ve içinde 1 milyon dolardan fazla varlık bulunan hesabının bakiyesi bugün sıfırlandı. Şirketlerin modern sosyal medya kullanımı ışığında Binance, hiçbir bilgi verilmeden hesabının dondurulduğunu iddia eden kullanıcıya direkt açık bir şekilde yanıt vererek konuya açıklık getirdi. Kripto para borsası, verdiği yanıtta kullanıcının hesabının kolluk kuvvetlerinin talebi üzerine dondurulduğunu, kendisine bu konuda birçok kez bilgi verildiğini belirtti.

Öte yandan Binance, kripto para borsalarının ülkelerdeki yetkili birimlerle işbirliği yapmasının gerekli olduğunu ve onlardan gelen taleplerin karşılanmasının zorunlu olduğunu ekledi.

Bozulan Kripto Para Konforu

Binance'ın kullanıcısının hesabını dondurma eylemi merkezi bir ortamda son derece anlaşılır. Her şeyden önce dünya genelinde hizmet vermeyi düşünen bir işletme olarak bir Binance, ülkelerdeki faaliyetlerini genişletmek ve büyütmek için her türlü çabayı göstermek zorunda. Dünyanın farklı yargı bölgelerindeki yasal düzenlemelere uymadan, lisans almadan ve kolluk kuvvetlerinden gelen talepler karşılanmadan Binance gibi yoğun ve kapsamlı bir şekilde genişlemek ve gelişmek hiçbir şekilde mümkün değil.

Kripto para yatırımcıları, yakın geçmişe kadar birkaç tıklamayla kripto paralar üzerinden hemen hemen her istediklerini yapabiliyorlardı ancak son haberlerin ve gelişmelerin gösterdiği gibi merkezi kripto para borsalarındaki bu konfor artık bozulmuş durumda. Tıpkı Web2'nin diğer üyelerinden Twitter, Instagram ve YouTube gibi şu anda insanların yoğun olarak kullandığı birçok platform tamamen merkezi ve bu hizmetlerin kontrolü hesap sahiplerinden ziyade merkezi kuruluşların elinde.

Read Entire Article