Binance’dan Stratejik Satın Alma Hamlesi!

1 year ago 49

Dev kripto para borsası Binance, 2022'nin Kasım ayında likidite sorunlarını gerekçe göstererek para çekme işlemlerini durduran Güney Kore merkezli kripto para borsası GOPAX'in çoğunluk hissesini satın aldı. Stratejik satın alma Binance'ın Güney Kore pazarına geri döndüğü yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Stratejik Satın Alma İçin Endüstri Kurtarma Fonu Kullanıldı

2022'de yaşanan ekosistem çöküşleri ve iflasların ardından ayakta kalan şirketler için başlayan toparlanma dönemi yeni anlaşmalar ve stratejik satın alımlarla görülmeye başlanmış durumda. Bloomberg, kripto para borsası Binance'ın bir süredir sorunlarla boğuşan Güney Kore merkezli kripto para borsası GOPAX'in çoğunluk hissesini satın aldığını bildirdi. Binance'ın yaptığı stratejik satın alma hamlesi kripto para borsasının Güney Kore pazarına geri döndüğü yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Konuya ilişkin detaylar veren Binance'in baş işletme yetkilisi Yibo Ling, Kasım ayında küçülmeye giden GOPAX'tan Binance'ın anlamlı bir hisse aldığını belirtti. Satın alımın şartları ve detayları şimdilik açıklanmazken, anlaşmanın Binance'ın 1 milyar dolar taahhüt ettiği Industry Recovery Initiative adlı ortak endüstri kurtarma fonundan geldiği belirtildi.

GOPAX'a İlişkin Veriler

Kripto veri platformu CoinMarketCap'in sağladığı verilere göre GOPAX, listede 40'den fazla işlem çifti ile son 24 saatte 3.8 milyon dolarlık hacim üretmiş durumda. Beklendiği gibi 2017 yılında hizmet vermeye başlayan kripto para borsasının işlem hacmi para çekme işlemlerinin beklendiği gibi yerine getirilemiyor olmasından dolayı önemli bir baskıyla karşı karşıya.

Öte yandan GOPAX'in artık çoğunluk hissesinin sahibi olarak gösterilen Binance, binden fazla işlem çifti ve son 24 saatte ürettiği 22.64 milyar dolarlık işlem hacmi ile dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda.

Binance'ın satın alma hamlesinin ardından kripto para borsasının karşı karşıya olduğu problemli durumu aşması sürpriz olmayacak.
Read Entire Article