Binance Davasında Yeni Gelişme! CEO Zhao’dan CFTC’ye “Köpek Mamalı” Cevap!

1 year ago 81

Binance CEO'su Changpeng Zhao (CZ), ABD Emtia Vadeli İşlemler ve Ticaret Komisyonu'nun (CFTC) açtığı davada öne sürülen iddiaların tamamını reddederek şirketin "hiçbir koşulda kâr amaçlı ticaret yapmadığını veya piyasayı manipüle etmediğini" savundu.

"Kendi Yaptığımız Köpek Mamasından Yiyorum"

Binance CEO'su CZ, CFTC'nin açtığı davaya ilk resmi cevabını verdi. CZ, Binance'in birden farklı koşullar altında ticaret yapmasına rağmen gelirlerinin tamamının kripto parada olmasından dolayı giderlerini karşılamak için zaman zaman fiat veya diğer kripto paralarda dönüştürme yaptığını belirterek şunları söyledi:

Şahsen benim Binance'de iki hesabım var: biri Binance Card için, diğeri kripto paralarım için. Kendi yaptığımız köpek mamasından yiyorum ve kripto paralarımı Binance.com'da tutuyorum. Ayrıca zaman zaman kişisel harcamalarım ya da Binance Card ödemelerim için kripto para dönüştürüyorum.

"Binance Çalışanları İçin Sıkı Kurallarımız Var"

CZ ayrıca Binance'in çalışanlar için 90 gün boyunca işlem yapmama kuralı olduğunu belirterek "Bu, herhangi bir çalışanın aktif olarak ticaret yapmasını önlemek için var. Çalışanlarımızın vadeli işlemlerde işlem yapması da yasak." dedi.

Çalışanların haklarında özel bilgi edindikleri kripto paraları alıp satmalarının da yasak olduğunu belirten CZ, "Bu politikalara kendim de sıkı sıkıya uyuyorum. Ayrıca Binance Launchpad, Earn, Margin veya Vadeli İşlemler'de hiç işlem yapmadım. Zamanımı en iyi şekilde kullanıcılarına hizmet veren, sağlam bir platform inşa etmek için kullandığımı biliyorum." eklemesini yaptı.

Binance CEO'su, iki yılı aşkın süredir CFTC ile işbirliği içinde çalıştıkları için açılan davayı hem sürpriz hem de hayal kırıklığı olarak nitelendirdi. Ayrıca davanın gerçeklerinin eksik bir şekilde aktarıldığını gibi bir görüntü verdiğini de söyledi.

"Sınıfının En İyisi Teknolojiyi Geliştirdik"

CFTC'nin Binance'in yasalara uyumlu hareket etmediği iddiasına da yanıt veren CZ, Binance.com'un yasalarla uyumlu hareket etmek için "sınıfının en iyisi" teknolojiyi geliştirdiğini ve şu anda işlerinin kara para aklamayı önleme (AML) ve müşterinizi tanıyın (KYC) yasaları çerçevesinde faaliyet göstermesini sağlamak için 750'den fazla kişinin istihdam belirtti:

Bugüne kadar 55 binden fazla LE talebini inceledik ve ABD'li LE'nin yalnızca 2022'de 125 milyon dolardan fazla, 2023'te ise 160 milyon dolardan fazla fonu dondurmasına/el koymasına yardımcı olduk.

Son olarak Binance.com'un kripto para alım satım hizmetleri sunmak için 16 lisansı bulunduğunun altını çizen CZ, bunun herhangi bir kripto para alım satım platformunun sahip olduğunun en fazlası olduğunu belirtti.

Read Entire Article