Binance’den Rus Kullanıcılara Kötü Haber: İşte Yapılan Son Dakika Açıklaması!

2 years ago 111
Binance, Yeni Hizmetini Kullanıma Sundu! Pilot Bölge Olarak Türkiye'yi Seçti

Kaydettiği işlem hacimleri bakımından en büyük kripto para borsası olarak kabul edilen Binance, resmi blog gönderisi ile bir son dakika açıklaması yaptı. “Rus Kullanıcılara Yapılan Hizmet Değişiklikleri” başlıklı bu blog gönderisinde Binance, Avrupa Birliği’nin beşinci yaptırım paketinin ardından Rus kullanıcılara yönelik söz konusu 10.000 euroluk kısıtlamayı açıkladı.

Binance’den Rus Kullanıcılara Kötü Haber

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması ile birlikte çok sayıda yaptırım paketi açıkladı ve Rusya’ya yönelik çeşitli ekonomik yaptırımlar getirdi. Bu bağlamda Rusya’ya yönelik bu ekonomik yaptırımlar, kripto para birimlerini de kapsayacak şekilde düzenlendi. Kaydettiği işlem hacimleri bakımından en büyük kripto para borsası olarak kabul edilen Binance de Avrupa Birliği’nin beşinci yaptırım paketi ile birlikte söz konusu yaptırımları uygulayacağını açıkladı.

Binance’in Son Dakika Açıklaması

Binance, “Rus Kullanıcılara Yapılan Hizmet Değişikliği” başlıklı blog gönderisinde, Rus kullanıcılara yönelik getirilen 10.000 euroluk kısıtlamayı açıkladı:

“AB’nin beşinci yaptırım paketinin ardından Binance’in, kripto varlıkları 10.000 EUR’yu aşan Rus vatandaşları veya Rusya’da ikamet eden gerçek kişiler veya Rusya’da yerleşik tüzel kişiler için hizmetleri sınırlaması gerekiyor. Bu bağlamda, Rus vatandaşları veya Rusya’da ikamet eden gerçek kişiler veya Rusya’da yerleşik tüzel kişiler için 10.000 Euro’yu aşan hesaplara yapılan tüm mevduatlar kısıtlanacaktır.”

Binance, Rus kullanıcıların adres tanımlamalarını yapmaları gerektiğini belirterek 10.000 euronun altında kalan hesapların aktif kalacağını ifade etti. Ayrıca Binance, Rusya vatandaşları veya Rusya’da ikamet eden gerçek kişiler veya Rusya’da yerleşik, açık Vadeli İşlem/Türev pozisyonları bulunan ve kripto hesap bakiyesi 10.000 euroyu aşan kişilere pozisyonlarını kapatmaları için 90 gün süre verileceğini ve ayrıca yeni pozisyonlar eklenmesine de izin verilmeyeceğini açıkladı.

Ek olarak Binance, bu önlemlerin potansiyel olarak Rus kullanıcılar adına kısıtlayıcı olsa da Binance’in bu yaptırımları uygulamada sektöre öncülük etmeye devam etmesine ve diğer tüm büyük borsaların da yakında aynı kurallara uyması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Read Entire Article