Binance’ın Aldığı Kararın Faturası Ağır Oldu: Milyarlarca Dolarlık Zarar

2 years ago 77

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, çoğu muadili borsa da olduğu gibi kara para aklama, terörün finansmanı ve medya kuruluşlarının neden olduğu zorluklarla yüzleşmek zorunda kalarak milyarlarca dolar zarar etti.

KYC Zorlaması

Binance'in uyum ekibinin en kıdemli üyelerinden üçü, 1 Ağustos'ta CoinDesk'e röportaj verdiler ve dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsasının söz konusu konularda karşılaştığı zorlukları ve bunların etkilerini ele aldı.

Hatırlanacağı gibi Binance, KYC'si (müşterinizi tanıyın) yapılmayan müşteri hesaplarının çekebileceği maksimum Bitcoin miktarını 2021'in Temmuz ayından 2 BTC'den 0.06 BTC'ye düşürme kararı almıştı. Borsanın önde gelen uyum görevlilerinden olan Tigran Gambaryan'a göre, bu karar kripto para borsasının milyarlarca dolar kaybetmesine neden oldu. Gambaryan, "KYC'yi uygulamaya başladıktan sonra müşterilerimizin yüzde 90'ını kaybettik ve bunun sonucunda milyarlarca dolar gelir kaybı yaşadık." dedi.

"Çoğu Borsadan Daha İyiyiz"

Uyum ekibi, Binance'ın rakiplerinden kat be kat daha büyük olduğunu ancak gerçek matematik kullanarak bunun nasıl olduğunu tartışmalarını sonlandırarak, yasa dışı davranış oranının her yerde aynı olduğuna da değindiler. Bu konuda yaptıkları bir araştırmanın sonuçlarını paylaşan ekip, getirilen yasa dışı para miktarının tüm borsa hacmine göre değerlendirildiğini ve içinde bir miktar yasa dışı para getirilebildiği gibi yüksek miktarlarda paranın geldiğinin de görülebildiğini belirttiler:

Binance, çoğu borsadan daha iyi veya aynı. Varlıklarımızın durumu Kraken'den çok daha iyiydi, bazı alanlarda Coinbase'den daha iyi ve bazı alanlarda daha kötüydük. Ama tek bir aykırı değer yok.

Binance'ın önde gelen uyum görevlisi Gambaryan'ın "işimizi zorlaştırıyor" dediği çeşitli yasal yargı bölgelerinde (Fransa, İtalya ve Duba) faaliyet gösterdiklerini ancak söz konusu bölgelere daha fazla önem vermeleri gerektiğini de kabul etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Bu bölgelerde faaliyet göstermeleri konusunda kolluk kuvvetlerinin de önlem alması gerektiğini belirten Gambaryan şu eklemeyi yaptı:

Toplam işlem yüzdesine bakarsanız, yalnızca mevduatlarda değil, yasadışı faaliyet miktarında da büyük bir fark var. Binance, bu konuda rakiplerinden kat be kat daha iyi ve büyük.

Binance, son aylarda artırdığı halkla ilişkiler çabalarının meyvesini yiyor. Borsa, Mart ayında Dubai'den, Mayıs ayında Bahreyn'den, Fransa'dan ve son olarak geçen ay İtalya'dan tam düzenleyici onayı alarak küresel olarak en fazla Bitcoin'in tutulan borsa haline gelmek için Coinbase'i geçmeyi başardı.

Read Entire Article