Binance Kaybetti, FTX Kazandı: Anlaşma Sağlandı!

2 years ago 83

Sam Bankman-Fried tarafından kurulan kripto para borsası FTX'in ABD kolu FTX US, iflasını duyuran kripto para broker'lık şirketi Voyager Digital'in açık artırma usulü satışa çıkardığı varlıklarını satın almak için giriştiği mücadeleyi kazandı. FTX, geçen hafta verdiği teklif ile anlaşmaya en yakın taraf olmasından dolayı dev kripto para borsası Binance ile zorlu bir yarış içindeydi.

Anlaşma Sağlandı

Voyager Digital, yaptığı açıklamada FTX'in ABD kolu FTX US ile anlaşma sağlandığını ve anlaşmanın değerinin yaklaşık 1.4 milyar dolar olduğunu belirtti. Anlaşmanın değeri, şu anda Voyager Digital ile olan tüm kripto paraların 1.3 milyar dolarını ve 110 milyon dolarlık "ek değerlendirmeyi" kapsıyor. Anlaşmayla birlikte iflas süreci sona ererken, Voyager Digital müşterileri varlıklarını FTX US platformuna aktarabilecekler. İflasını duyuran kripto para broker'lık şirketi, satın alım anlaşmasını 19 Ekim'de mahkemeye sunacağını söyledi.

Kripto para piyasaları bu yıl güçlü bir türbülansla karşı karşıya kalırken, FTX'in kurucusu Sam Bannkman-Fried'in iflasını duyuran birçok kripto para şirketini satın almak için harekete geçtiği görülüyordu. Kaynaklara göre FTX, daha fazla şirket alımı yapabilmek için 1 milyar dolarlık ek kaynak için hazırlık yapıyor.

Voyager Digital'in İflası

Mart ayının sonunda Voyager Digital'in toplam 3.5 milyon kullanıcısı ve yaklaşık 1.19 milyon dolar ile finanse edilen hesabı bulunuyordu. Şirketi iflasa sürükleyen faktör, en büyük kripto hedge fonlarından biri olan Three Arrows Capital'in (3AC) iflas etmesine neden olan Terra ekosisteminin çöküşü oldu. Voyager Digital, 3AC'nin neden olduğu panikten etkilendi müşterilerinden gelen yoğun para çekme talepleriyle birlikte likidite sıkışıklığı yaşayarak para çekme işlemlerini durdurmak zorunda kaldı.

Nihayetinde Voyager Digital, Temmuz ayında ABD'de Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. Bundan önce, FTX borsasının kurucusu olan Sam Bankman-Fried’in kontrol ettiği ve başında bulunduğu bir başka kripto para şirketi olan Alameda Research, Voyager'ı döner kredi limitiyle satın almaya çalıştı, ancak satın alım gerçekleşmedi. Ardından FTX ve Alameda Research, Voyager Digital'i satın almak için ortak bir teklifte bulundu. Kripto para broker'lık şirketi, sunulan teklifi oldukça düşük değerli olarak nitelendirerek geri çevirdi. Öte yandan Alameda Research, bu ayın başında Voyager Digital'den aldığı 200 milyon dolar değerindeki BTC ve ETH'yi iade etme sözü verdi.

Read Entire Article