Binance Müşterileri Dikkat! Yeni Kısıtlama Kararı Duyuruldu!

1 year ago 67

Kripto para borsası Binance kısa süre önce müşterilerine gönderdiği mail ile yeni kısıtlamayı açıkladı. Buna göre 100 bin doların altında işlemi yapanlar işler karışıyor. Kripto para piyasaları oldukça yeni alan ve geleneksel finans sistemiyle köprüler bazı küçük ölçekli bankalar aracılığıyla kuruluyor. Bunlardan en büyüğü yeni aldığı kararla Binance müşterilerini olumsuz etkileyecek.

Binance Duyurusu

Hizmet kesintisi, SWIFT ödeme sistemi aracılığıyla 100.000 USD'nin altında kripto para almak ya da satmak isteyen ABD Doları cinsinden banka hesabı olan kullanıcıları etkileyecek. Kesinti 1 Şubat'ta yürürlüğe girecek. Binance bu haberi e-posta yoluyla müşterilerine duyurdu ve şu anda "aktif olarak" yeni bir SWIFT (USD) ortağı aradıklarını vurguladı. Kripto para borsası, bunun bankacılık ortağının kararı olduğunu ve Binance borsasının bu değişiklikten etkilenen tek platform olmadığını yazdı.

“Bu durum tüm kripto borsası müşterileri için geçerlidir. Alternatif bir çözüm bulana kadar, 1 Şubat 2023'ten sonra SWIFT aracılığıyla USD ile değeri 100.000 USD'den az olan kripto alım satımı yapmak için banka hesabınızı kullanamayabileceğinizi lütfen unutmayın."

Bununla birlikte Binance, müşterilerin kripto para satın almak veya satmak için kredi veya banka kartlarını kullanmaya devam edebileceklerini ve üçüncü taraf borsalara yapılan veya üçüncü taraf borsalardan yapılan ödemelerin işlenmeye devam edeceğini vurguladı.

Kripto Paralar ve Banka

Kripto para şirketlerinin direkt olarak JPMorgan veya Bank of America ile çalışmaları şimdilik pek mümkün değil. Regülasyonların henüz olgunlaşmaması ve kriptonun yüksek riski bankaları epeyce tedirgin ediyor. Fed ve diğer yetkililerin birkaç hafta önce ortak yayınladığı uyarıyı da dikkate alırsak baskının boyutu daha iyi anlaşılabilir. Signature Bank ise bir banka olarak kripto para şirketlerinin işini kolaylaştırıyordu. Kripto dostu bir banka olduğu için herhangi bir bankada yapılabilecek herhangi bir işlemi burada sorunsuz gerçekleştirebiliyordunuz. Binance borsasının SWIFT ödemeleri (dolar cinsinden) kabul edebilmesi de buna dahil.

Ancak kripto para dostu da olsa Signature Bank bu alandaki risklerinin büyük olduğunu gördü ve azaltmaya karar verdi. Önümüzdeki aylarda en azından birkaç bankanın kripto para şirketlerinin işini kolaylaştırmak için öne atılması gerekecek.

Read Entire Article