Binance Neden Elon Musk ve Twitter’a Yatırım Yaptı?

1 year ago 72

Binance CEO'su Changpeng Zhao (CZ), Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması noktasında 500 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını onaylamıştı. CZ bu hamlesinin arkasında; para kazanma potansiyeli, kripto topluluğunun özgürce konuşması ve sonunda Twitter ile Web3 entagrasyonunun sağlanma fırsatı olduğunu dile getirdi.

CZ, Binance, Twitter ve Elon Musk

31 Ekim'deki bir CNBC Squawk Box programında yaptığı yorumlarda CZ,  Elon Musk ile yaptığı ortak yatırımın nedenlerine değindi ve "Twitter'ın iyi para kazanmadığına, iyi büyümediğine inanıyorum, yorumlarımı spam yapan botlar gibi birçok taktik sorun var, dolandırıcı hesaplar var, iyi yönetilmiyor. Ancak platformun kendi içinde büyük bir değeri olduğunu düşünüyorum ve özellikle şimdi dümende Elon ile kendimize çok güveniyoruz" sözlerini kullandı.

Öte yandan Binance, Mayıs 2022'de desteğini ilk duyurduğundan beri Musk'ın Twitter'ı satın almasına verdiği destekte tereddüt etmedi. Diğer ortak yatırımcılar arasında ise Sequoia Capital Fund, Fidelity Management and Research Company yer alıyor.

Bunlara ek olarak ifade özgürlüğü söz konusu olduğunda Binance CEO’su, uzun vadeli beklentilerinin güçlü olduğunu ve bu konuda kripto para ekosistemine çok fayda sağlanabileceğini düşündüğünü ifade etti. CZ konuyla ilgili olarak, “Biz uzun vadeli yatırımcılarız, güçlü girişimcilere inanıyoruz, güçlü platformlara inanıyoruz, ifade özgürlüğüne inanıyoruz. Buna 10, 20, 50, 100 yıllık bir temelde bakıyoruz, yani aylık bazda küçük bir fiyat dalgalanması bizi rahatsız etmiyor.” sözlerini kullandı.

Kripto Ödemeleri Gelecek Mi?

CZ açıklamalarında, sosyal medya platformuna kripto para birimi tabanlı ödemeler eklemek gibi Twitter'ın Web3'e nihai geçişinde rol oynamayı umduğu için yatırım yaptığını söyledi ve “Kripto para birimlerini bir ödeme aracı olarak kullanarak çok kolay bir şekilde yapılabilen üyelikler için ücretlendirme gibi acil sorunların çözülmesine yardımcı olmak istiyoruz.” sözlerini kullandı.

Öte yandan 28 Ekim tarihli bir Reuters raporuna göre, kripto borsası Twitter için potansiyel kripto ve blok zinciri tabanlı çözümler üzerinde çalışmak üzere özel bir ekip oluşturmayı planlıyor. Yeni ekip, spam bot hesapları gibi sorunları çözmek için zincir üzerinde çözümlerin nasıl oluşturulacağını araştıracak.

Read Entire Article