Binance, Sınırlarını Genişletiyor! Popüler Finans Kurumuyla Anlaşma İmzaladı

2 years ago 118
Binance, Sınırlarını Genişletiyor! Popüler Finans Kurumuyla Anlaşma İmzaladı

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance, faaliyetlerini Brezilya’ya genişletme çabalarını gözler önüne serdi. Şirket, Brezilya’da düzenlenmiş bir menkul kıymetler aracı kurumu ile onu satın almak amacıyla bir mutabakat zaptı imzaladığını duyurdu.

Sim;paul Investimentos adlı şirket, müşterilerine çeşitli fonlar ve hisse senetleri dahil olmak üzere farklı yatırım seçenekleri sunuyor ve Brezilya yasalarına tamamen uyumlu olduğu söyleniyor.

Binance Inks Sim;paul Investimentos ile Mutabakat Zaptı İmzaladı

Piyasa hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, şirket ülkede daha önemli bir dayanak oluşturmak için hamleler yaparken gözünü Latam’a, özellikle Brezilya’ya dikti.

Borsa, gereksinimleri giderdikten ve Brezilya Bankası da dahil olmak üzere düzenleyicilerden onay aldıktan sonra şirketi satın almak amacıyla Sim;paul Investimentos adlı Brezilyalı bir aracı kurumla bir mutabakat zaptı imzaladığını duyurdu.

Yayınlanan basın açıklamasına göre Binance’in hamlesi, Brezilya’da kripto para birimini ve blok zinciri ekosistemini geliştirme hedefine sahip. Binance CEO’su Changpeng Zhao, bu satın alma hakkında şu açıklamalarda bulundu;

Brezilya gibi hızla gelişen bir pazarda, kripto insanların hayatlarını dönüştürebilir ve kolaylaştırabilir. Bu nedenle yerel yetkililerle tam işbirliği içinde Binance’in Brezilya’daki topluluğu ve ekosistemi geliştirmeye katkıda bulunacak çok şeyi olduğuna inanıyoruz.

Sim;paul Investimentos, geçtiğimiz yıl varlık yöneticilerinin ve ortaklıkların desteğiyle yatırımlarının değerini artırmayı hedefledi. Ancak şirket, Ocak ayında müşteri portföyünü Guide Investmentos‘a sattı. Aynı ay içinde Sim;paul Investimentos da teknoloji ekibinden kurtularak ülkedeki bir başka aracı kurum olan Warren’a sattı.

Genişletme Politikası

Bu son hamle, Binance‘in bu ayın başlarında açıkladığı genişleme politikasını yansıtıyor. Financial Times ile yaptığı röportajda Zhao, şirketin gelecekte işini büyütmeye devam etmek için izleyeceği stratejinin geleneksel pazarlara ve sektörlere yatırımları içerdiğini açıkladı.

Zhao röportajın devamında ise şu ifadelere yer verdi;

Her ekonomik sektörde bir veya iki hedef belirleyip yatırım yapmak ve bunları kriptoya getirmeye çalışmak istiyoruz.

Binance’in yatırımları arasında yayıncılık ve medya gibi sektörler de yer alıyor. Öyle ki borsa, 10 Şubat’ta Web3 stratejisinin bir parçası olarak şirketin dijital tekliflerini desteklemek amacıyla küresel medya şirketi Forbes‘a 200 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını açıkladı.

Read Entire Article