Binance’tan Kritik Kazakistan Hamlesi! CNBC’nin Rusya Raporu Şok Etti!

1 year ago 83

Binance, küresel çaptaki ortaklıklarını genişleterek farkındalık yaratmaya devam ediyor. Borsanın amacı, özellikle siber ve mali suçları engellemek.

Binance-Kazakistan: 'Birlikte Mücadele'

Öncü kripto para borsası, Kazakistan’ın Finansal İzleme Ajansı ile ülkedeki dijital varlık piyasasını geliştirme konusundaki ortak çıkarlarını resmileştirmek için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Söz konusu açıklama Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapıldı. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev geçen hafta Binance’in ülkedeki faaliyetlerini genişletmeyi planladığını söylemişti. Binance CEO’su Changpeng şu açıklamayı yaptı:

Bugün Binance, Kazakistan Cumhuriyeti Mali İzleme Ajansı ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Anaşma, küresel çapta siber ve mali suçlara karşı birlikte mücadele etmeyi hedefliyor.

Binance, daha önce  son AB yaptırımlarına uyumlu bir şekilde 10.000 Euro ve üzerinde kripto varlığı bulunan Rus kullanıcılara işlem ve yeni para yatırma yasağı getirdiğini duyurmuştu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından uluslararası ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalmasıyla kripto para birimleri, bağış toplama ve Suriye ve Libya gibi ülkelerden getirilen sihalı askerlerin ödemelerini yapmak için ideal bir yöntem olarak ortaya çıktı. Rus oligarkların özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Gürcistan ve Ermenistan gibi ülkelerde kripto paralar aracılığı ile büyük çapta para transferleri yaptığı bildiriliyor. CNBC'nin haberine göre blockchain firması TRM Labs'in araştırması, Rus yanlısı grupların askeri operasyonları desteklemek ve ABD yaptırımlarından kaçmak için kripto paralar ile para topladığını ortaya koydu. Firmanın CEO'su Chris Janczewski'ye göre, 22 Eylül'e kadar gruplar en az 400.000 dolar topladı. Dikkat çeken araştırmayı yürütürken,  TRM Labs, Rus bağlantılı grupları tespit etmek için web sitelerinin yanı sıra halka açık cüzdan adreslerini de inceledi. Ancak grupların Rus hükümetiyle birlikte çalışıp çalışmadığı henüz belirlenmedi.

Rusya: Kripto Paralar ve Ukrayna Savaşı!

Kripto paralar aracılığıyla toplanan fonlar ile Rus bağlantılı milis gruplarını destekleneceği ve Ukrayna sınırına yakın yerlerde yeni askeri birliklerin ihtiyaçlarının karşılanacağı öngörülüyor. Bu grupların Telegram'dan yararlandığı bildiriliyor. Fonların, termal görüntüleme ekipmanı ve radyolar gibi öğelerin satın alınması için kullanıldığı iddia edildi. Bu gruplardan birinin ABD Hazine Bakanlığı'nın "neo-Nazi paramiliter grubu" olarak tanımladığı Task Force Rusich olduğu duyuruldu. Rusya'nın Ukrayna işgalinin ardından çok sayıda yaptırımla karşı karşıya olduğunu belirtmekte fayda var. Yaptırımlar, Rusya'yı küresel finansal sistemden izole etmeyi amaçlıyor.

Son aylarda, Rusya'nın yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimlerini seçme olasılığı konusunda endişeler artıyor. İlginç bir şekilde, Rusya, ağır yaptırımlara karşı koymak için likidite eksikliği nedeniyle kripto para birimlerini kullanmakta  engelle karşı karşıya kalabilir. Aynı zamanda, yaptırımların ardından Rusya hükümeti kripto dostu düzenlemeleri yapmak için çalıştı. Örneğin, Rusya Maliye Bakanlığı  geçtiğimiz günlerde stabilcoin kullanımını destekleyen herhangi bir mevzuatı benimsemeye hazır olduğunu belirtti.

Read Entire Article