Binlerce ETH ve BTC Taşındı! Neler Oluyor?

2 years ago 81

Kripto para yatırımcıları bugün tedirginlik veren bir hareketliliğe şahit oldu. Piyasadaki belirsizlik sürerken önemli bir gelişme yaşandı. On milyonlarca dolar değerinde kripto para Curve likidite havuzundan çekildi. Peki kim neden bu varlıkları taşımaya başladı? Konunun detayları ve piyasa beklentilerini ele alıyoruz.

Milyonlarca Dolarlık Kripto Transferi

İflas eden hedge fonu Three Arrows Capital bugün Curve ETH likidite havuzundan yaklaşık 33,76 milyon dolar değerinde 20.945 stETH çıkardı. Three Arrows ayrıca Curve'den 203 WBTC, 4.051.368 USDT ve 2462 WETH'yi de geri çekti. Geçtiğimiz yılın en büyük kripto hedge fonlarından olan ve değeri milyarlarca dolara ulaşan 3AC bu yıl tam bir yıkım yaşadı.

Etherscan verilerine göre, Nansen tarafından 3AC’ye ait olarak işaretlenen bir adres, 6 Eylül'de Curve likidite havuzundan yaklaşık 33,76 milyon dolar değerinde stake edilen ETH'yi (stETH) çekti. Hedge fonu ayrıca 203 WBTC (4,04 milyon dolar), 4.051.368 USDT ve 4,08 milyon dolar değerinde 2,462 WETH'yi de çekti. Böylece, Three Arrows Capital (3AC), Curve likidite havuzundan yaklaşık 45 milyon dolar çekti.

Ayrıca cüzdanın işlem geçmişi 26 Ağustos'ta yaklaşık 9 milyon dolarlık stETH’nin kilidinin açıldığını da gösteriyor. Şimdilik bu transferlerin iflas süreciyle bağlantılı olduğu düşünülüyor. Şimdilik resmi bir duyuru yayınlanmadı.

Three Arrows Capital

Three Arrows'un cüzdanlarında hala 31 milyon doların üzerinde stETH var. Portföyün toplam değeri 86,80 milyon dolardır. Geçen hafta, Three Arrows Capital cüzdanlarından birinden yaklaşık 10 bin ETH ve 1,5 milyon dolar taşındı. Adres, 1,6 milyondan fazla USDT'yi OKX, Huobi ve Binance cüzdanlarına aktardı. Bu cüzdanlar Temmuz ayındaki iflas başvurusunun ardından ilk defa aktif hale geldi.

Haziran ayındaki son likidite krizi Three Arrows Capital, Celsius Network, Babel Finance, Voyager, BlockFi gibi çok sayıda şirketi olumsuz etkiledi. Likidite krizi, stake edilen ETH'nin (stETH) likidite havuzlarından çekilmesiyle ateşlendi. Sonuç olarak, stETH 1:1 ETH sabitinden saptı ve kripto para piyasaları bunun paniğiyle ciddi kayıplar yaşadı. Ayrıca, stETH bu ay yapılması planlanan Merge için de son derece önemlidir, buradaki ciddi bir sorun PoS geçişinin ertelenmesine kadar giden süreci başlatabilir.

Şimdilik 3AC, Voyager ve Celsius iflas süreçleriyle ilgili yeni bir gelişme yok. Çok sayıda yatırımcı milyarlarca dolar kaybetti ve umutla kayıplarının telafi edilmesini bekliyor.

Read Entire Article