Bir Pump & Dump Hikayesi: Bitcoin’de 3 Ayın En Yüksek İşlem Hacmi!

2 years ago 75

En büyük kripto para Bitcoin (BTC), 27 Eylül'de yaptığı güçlü çıkışla bir kez daha 20 bin doların üzerine çıktı ancak bu seviyenin üzerinde tutunamayarak geri düştü. BTC, yazım sırasında son 24 saatte kaydettiği yüzde 7,50 düşüşle 18 bin 726 dolardan işlem görürken, lider kripto paranın işlem hacmi 3 ayın en yüksek seviyesini gördü.

İşlem Hacmin Sert Yükseliş

Bitcoin ile birlikte, kripto para piyasalarının geri kalanı da işlem hacminde önemli artışla güçlü bir türbülansla karşı karşıya ve yüksek volatilite gösteriyor. Zincir üstü (on-chain) veri sağlayıcısı Santiment, kripto para piyasaların durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede "Kripto para piyasaları ve özellikle de Bitcoin için işlem hacmi büyük oranda arttı. 27 Eylül'deki büyük çıkışla işlem hacmi 14 Haziran'dan bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. İşlem hacmi Ocak ayının sonunda dibe vurmasından beri yıl boyunca kademeli olarak arttı." dedi.

BTC fiyatı, Haziran ayının ortasında yılın en düşük seviyesi olan 17 bin 500 dolara kadar gerilemişti. Bazı analistlere göre, satış baskısı devam edecek olursa BTC yeniden yıllın dip seviyesini test edebilir ve hatta daha da düşebilir. Şu anda kripto para piyasalarının kontrolünün tamamen ayılarda olduğu görülüyor. Bitcoin ile birlikte, kripto para piyasalarının geri kalanı da büyük oranda değer kaybetmiş durumda. Bu bağlamda kripto para piyasalarının toplam değerinden yüzde 6'nın üzerinde çıkışla 50 milyar silindi. En büyük altcoin Ethereum (ETH) bin 300 doların altında yüzde 7 düşüşle işlem görürken, piyasa değeri bakımından en büyük 10 altcoin yüzde 5 ila 10 arasında değişen oranlarda düştü.

Bitcoin ve Küresel Makrolar

Bitcoin ve kripto para piyasalarının geri kalanı, ABD hisse senetlerinin pençe darbelerinden kurtulmaya çalışsa ne yazık ki darbe aldı. Hisse senetleri, tahviller ve emtialar yüksek enflasyon, faiz artırımları ve kaotik ekonomik görünüm arasında yüksek volatilite sergilediğinden, küresel makrolar Bitcoin fiyatını büyük ölçüde etkilemeye devam ediyor.

Yılın başından beri MVIS CryptoCompare Dijital Varlıklar 100 Endeksi yüzde 60'tan fazla arttı. Bununla birlikte, Bitcoin'in Haziran ayının en düşük seviyelerinin üzerinde olması, bazı analistlerin hisse senedi piyasalarından ayrışabileceğine inanmasına neden oluyor. Bloomberg'e konuşan FRNT Financial'ın CEO'su Stephane Ouellette şunları söyledi:

Ekosistemin takipçileri, riskli varlıklarla korelasyonlarını kopmaya başladığını görmekten heyecan duyuyorlar. Bu da hızlı para sahibi spekülatif kalabalığın sektör üzerindeki etkisini kaybediyor olabileceği anlamına geliyor.

Bloomberg Intelligence'ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin ve altının sıkılaştırmaya dönük parasal koşullarının ortasında diğer emtialardan daha iyi performans gösterebileceğini iddia etti. McGlone, "Merkez bankaları, her zaman dünyanın resesyona doğru eğilmesiyle faizleri artırmıştır. Altının ve dijital versiyonu Bitcoin'in fiyatını şamandıra etmesi gereken deflasyonist etkileri olan tek çıkış yolu daha düşük emtia fiyatları ve riskli varlık fiyatları olabilir." dedi.

Read Entire Article