Bir Sonraki Boğa Piyasasında Dikkat Çekecek Coinler Hangisi?

1 year ago 108

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.

Güncel kripto piyasasında yaşanan ve ‘kripto kışı’ olarak da adlandırılan belirsizlik, korku ve panik havasının yatırımcıların risk almasını ve kripto projelerine yatırım yapmasını zorlaştırdığı bir döneme şahit olunuyor. Belirli karakteristik özelliklere sahip bu dönem, kripto topluluğu arasında ayı piyasası olarak adlandırılıyor. Uzaktan yakından kripto ile ilgilenen ve uzun vadeli coin yatırımı fırsatlarını değerlendirmek isteyen yatırımcılar, merakla bir sonraki boğa piyasasının gelmesi için adeta gün sayıyor. Kripto yatırımcılarının dilinden düşürmediği boğa piyasası nedir ve boğa piyasası ne kadar sürer soruları gibi temel başlıklara yanıt arayanlar için bir sonraki boğa piyasasında dikkat çekecek coinler de dahil olmak üzere kapsamlı bir boğa piyasası rehberi hazırlandı.

Boğa Piyasası Nedir?

Boğa piyasası, sürekli olarak ve/veya önemli ölçüde büyüme kaydedilen piyasalar için kullanılan bir terimdir. Yukarı yönlü hareket için kullanılan boğa piyasasının adının, boğanın ilk saldırı anındaki hızına ve çevikliğine atıfta bulunarak konulduğu düşünülüyor. Boğa piyasası terimi, yalnızca kripto para piyasaları için değil, hisse senetleri, gayrimenkuller veya diğer herhangi bir varlık için de kullanılabiliyor. Bir piyasanın boğa piyasası olarak nitelendirilebilmesi için yukarı yönlü bir hareketin söz konusu olması gerekiyor. Peki, günlük ve hatta anlık iniş ve çıkışların söz konusu olduğu piyasalarda, hangi durumlarda boğa piyasası yaşanıyor denilebilir? Bu noktada dikkate alınan iki kriter bulunmaktadır:

  • Boğa piyasası tanımı yapılabilmesi için anlık yükselişler değil uzun vadeli yukarı hareket yaşanması gerekiyor.
  • Yaygın olarak kabul edildiği üzere yüzde 20 gibi bir oranla önemli ölçüde yukarı yönlü hareket kaydedilmesi boğa piyasası tanımına giriyor.

Bazı kripto para çevrelerinde boğa koşusu olarak da adlandırılabilen boğa piyasası söz konusu olduğundan, piyasalarda yatırımcıların çoğunlukla satın alım yaptığı, varlık talebinin arzdan daha fazla olduğu ve dolayısıyla fiyatların yükseldiği bir döneme şahit oluyoruz. Boğa piyasası yaşanırken piyasalara olan güven artıyor ve iyimser bir hava gözlemleniyor.

Boğa Piyasası Ne Kadar Sürer?

Boğa piyasası nedir sorusunun yanıtını genellikle boğa piyasası ne kadar sürer sorusu takip ediyor. En basit ifadeyle piyasaların yükselmesi anlamına gelen boğa piyasasının ne kadar süreceği, güncel ekonomik koşullar, ülkedeki istihdam durumu ve piyasadaki ürünler gibi pek çok farklı etken faktöre göre değişiklik gösteriyor. İşaretleri iyi okuyabilen yatırımcılar ve yatırım danışmanları, boğa piyasasının ne kadar devam edeceğini kolaylıkla anlayabiliyor. Kısaca arz talep dengesinin durumu, boğa piyasasının süresini haber veren belirtileri gösterir. Boğa piyasası süresince anlık, günlük ve haftalık bazda inişler ve çıkışlar yaşanması normal olarak kabul ediliyor. Bu sebeple en ufak bir aşağı yönlü hareket gözlemlendiği zaman ‘boğa piyasası sona erdi’ şeklinde bir yorum yapılmıyor. Uzun vadeli analizlerin yapılması ve hareketin sürekli olması gerekliliği bulunuyor. Piyasaların yukarı yönlü hareketini gösteren boğa piyasası, genellikle üç aşamadan oluşuyor. Toplama evresi olarak bilinen ilk aşamada genellikle beklediği etkiyi yakalayamayan projelerin ürünleri büyük ölçekli yatırımcılar tarafından satın alınıyor. Boğa sezonunun ikinci aşamasında alım evresi yaşanıyor. Büyük yatırımcıların yaptığı satın alımlar, yukarı yönlü bir hareket yarattığından küçük ve orta ölçekli yatırımcılar da bu satın alma trendini takip ediyor. Bu sayede artan talep fiyatların da yukarı yönlü hareketini tetikliyor. Boğa piyasasının son aşaması ise doygunluk aşaması olarak biliniyor. Yoğun talep yaşanan piyasalarda sınıra ulaşılıyor ve bu doygunluk boğa piyasasının bitişine işaret ediyor. Tüm bu bilgiler ışığında boğa piyasasının süresi, ancak uzun süreli fiyat hareketlerinin incelenmesi ve yukarı yönlü eğilimin aşağı döneceğini gösteren işaretlerin doğru yorumlanması ile tahmin edilebiliyor.

Bir Sonraki Boğa Piyasasında Dikkat Çekecek Coinler Hangisi?

Halen devam eden ayı piyasası her ne kadar yatırımcıların canını sıkıyor gibi görünse de uzun vadeli coin yatırımı düşünen ve piyasalara daha geniş bir pencereden bakan kripto topluluğu üyeleri tarafından fırsata da dönüştürülebiliyor. Yatırımcılar, bir sonraki boğa piyasasında dikkat çekebilecek coinler ile ilgili araştırma yaparken yakın zamanda beklenen boğa koşusuna hazırlıklı olmak istiyor. Önde gelen Bitcoin uzmanlarından Midas Touch Consulting Yöneticisi Florian Grummes, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada 2023 yılında piyasalarda bir toparlanma yaşanacağını ve 2024’de yeni bir boğa piyasasının yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Grummes devam eden ayı piyasasını, sektördeki kötü niyetli projelerden kurtulmak için bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Uzun Vadeli Coin Yatırımı Düşünen Yatırımcılar İçin Projeler

Peki, yakın gelecekte yaşanması beklenen yukarı yönlü hareketi temsil eden bir sonraki boğa piyasasında yatırımcısına kazanç elde ettirecek en popüler coinler hangileri? Sizler için dikkat çeken ve potansiyeli yüksek olduğu düşünülen projeler derlendi.

IMPT - Çevre Dostu Coin

Kripto topluluğunun odağında yalnızca bir sonraki boğa piyasası bulunmuyor. Enerji tüketimi ile gündemden düşmeyen kripto endüstrisindeki teknolojik gelişmeler yakından takip ediliyor ve bazı projeler, sorunun değil çözümün bir parçası olmak için elini taşın altına koyuyor olabilir. Her kesimde insanın alışveriş yaparken karbon ayak izini dengelemesine yardımcı olmak için yola çıktığı ifade edilen IMPT projesi, enerji tüketimi ile gündemden düşmeyen kripto dünyasında devrim yaratmayı hedefliyor. 10 binden fazla işletme ve kuruluşla ortaklığı bulunan projenin native tokeni olan IMPT ekibin açıklamalarına göre, iklim krizini hafifletmede aktif yol oynamak isteyen yatırımcıların dikkatini çekiyor. Yüzde 99,9 daha az enerji kullanan Ethereum blok zincirinde geliştirilen IMPT token, 3 Ekim’de başlayan ön satış etkinliğinde daha şimdiden 11 milyon dolardan fazla yatırım almayı başararak gelecek vadediyor olabilir. Ekibin iddialarına göre iklim krizini çözmek için çalışmaların hızlandırıldığı ve boğa piyasasının beklenildiği bir dönemde IMPT token, en iyi uzun vadeli coin yatırımı seçeneklerinden biri olarak görülüyor.

RIA Token - Oyna-Kazan Savaş Kartı Oyunu Calvaria

Ethereum blok zinciri üzerine kurulu olan Calvaria projesi ve platformun ana oyunu Duels of Eternity, ölümden sonraki bir evrende geçen gerçekçi grafikleri ile kullanıcılara oynadıkça kazandıran bir ekosistemde yer alma şansı sunuyor. 3 boyutlu modelleme ve hikaye modu bulunan NFT oyunu Duels of Eternity’nin native tokeni RIA token ekibinin açıklamalarına göre ön satış etkinliği ise erken dönem yatırımcılarının ilgisini çekiyor. Gelecekte yükselmesi beklenen uzun vadeli yatırım yapılabilecek coinler arasında yer aldığı iddia edilen RIA token, olabildiğince çok sayıda kullanıcıyı kripto para dünyasına dahil etmek isteyen proje ekibi tarafından erişilebilir ön satış etkinliği fiyatları ile satışa sunuluyor. Toplamda 1 milyar adet arzı bulunan RIA token, 300 milyon adetin ayrıldığı ön satış etkinliğinin yanı sıra erken dönem yatırımcılar için özel olarak düzenlenen 100 bin dolar ödüllü çekilişi ile de ekibin iddialarına göre heyecan uyandırıyor.

Dash 2 Trade - Kripto Odaklı Bilgi Analiz Platformu

Yazının boğa piyasası ne kadar sürer başlıklı bölümünde doğru hamleler yapmak için geniş açıdan bakmanın ve piyasaları iyi analiz etmenin ne kadar önemli olduğuna değinildi. Kripto para piyasaları analizleri için kullanılan araçlar, genelde profesyonellerin kolay erişebileceği nitelikte olurken bireysel yatırımcılar bu araçlara ve analizleri ulaşmada zaman zaman problem yaşayabiliyor. Kripto odaklı bilgi ve analiz platformu Dash 2 Trade, işte tam bu noktada bireysel yatırımcıların imdadına yetişmeyi hedefliyor. Dash 2 Trade projesi, kripto para piyasalarına yönelik ihtiyaç duyulabilecek her türlü bilgiyi, gerçek zamanlı analizi, alım satım uyarılarını ve strateji oluşturucu araçları tek bir gösterge paneli ile yatırımcıların hizmetine sunmayı amaçlıyor. Tüm bu araçlara ulaşmak için yatırımcıların yapması gereken tek şeyin, ön satış etkinliği devam eden Dash 2 Trade projesinin native tokeni D2T tokeni satın almak olduğu iddia ediliyor. Ekibin açıklamalarına göre yalnızca 8 gün içerisinde 3 milyonluk dolarlık fon toplamayı başaran D2T token, bir sonraki boğa piyasasının ne zaman olacağını ve hangi projelere yatırım yapmanın daha mantıklı olduğunu analiz etmek isteyen yatırımcılarını bekliyor.

TamaDoge (TAMA) - Deflasyonist Kripto Para Birimi

Ufukta boğa piyasa görünürken yatırımcılar, bilinçsiz bir şekilde altcoinlere yönelebiliyor ve hiçbir temele dayanmayan projelere yatırım yaparak gereksiz risk alabiliyor. Kontrollü ve sektörü iyi analiz eden yatırımcılar ise gelecek vadeden kripto para birimlerine yatırım yapmayı tercih ediyor. Deflasyonist bir yapıda olan TamaDoge (TAMA) token ekibin iddialarına göre, kripto piyasalarında yatırım yapılabilecek en iyi altcoin projelerinden biri olarak görülüyor. Oyna-Kazan (P2E) mantığı ile geliştirilen TamaDoge oyunu, kullanıcıların bebeklikten yetişkinliğe evcil hayvanlarını yetiştirebildiği ve diğer kullanıcılara karşı savaşa katılabildiği Metaverse tabanlı bir oyun ekosistemi sunuyor. OKX, LBank ve MEXC gibi kripto para borsalarında yatırımcılara sunulan TAMA token, yakın zamanda oyun ekosisteminin tamamen piyasaya sürülmesi ile yatırımcılarının yüzünü güldürecek gibi görünüyor olabilir. Son olarak proje geliştiricileri, OpenSea NFT pazarında yatırımcıların beğenisine sunduğu TamaDoge NFT koleksiyonları ile de uzun vadeli yatırım düşünen yatırımcıları mutlu edeceğini açıkladı.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article