Bir Süredir Piyasaları Sırtlayan Ethereum’da (ETH) Korkulan mı Olacak?

2 years ago 88

Ethereum fiyat analizi yapıldığında, 19 Ağustos'ta ağır bir kan banyosundan geçen en büyük altcoin'in bugünkü seansta bir sıçrama yaptığı görülüyor. ETH/USD paritesinde boğaların önceki seanstaki yoğun satışları takiben yaralarını sardığı ve fiyatın yazım sırasında bin 650 dolar seviyesinin altında işlem gördüğü görülüyor. Fiyat, söz konusu seviyenin üzerine çıkarak kazançlı bölgeye geçmek için mücadele ediyor. ETH bu seviyenin altında ne kadar çok kalırsa, satış baskısı da o kadar artabilir.

Ethereum Teknik Analizi

Haftalık grafikte Ethereum fiyat analizi yapıldığında düşüş momentumunun arttığı görülüyor. ETH'nin fiyatı 2021'in Mart ayında sona eren haftada ilk kez 2 bin 100 doların üzerinde kapanış yapmış ve ardından 4 bin 867 dolara kadar yükselmişti. Ancak fiyat, Mayıs ayında bir yıldan uzun süredir üzerinde kaldığı 2 bin dolardaki desteğini kırdı ve son yılların en düşük seviyesi olan 898 doları test etmek için yönünü aşağıya çevirdi.

Geçen hafta, fiyat sonunda 2 bin dolar seviyesini yeniden test etti, ancak bu seviyenin üzerinde kalıcılık kazanamadı. ETH, 2 bin dolar seviyesinde ağır satış baskısı ile karşı karşıya kaldı. Şu anda fiyat, bu hafta için direnç görevi görecek olan yüzde 38,6 Fibonacci düzeltmesi ile birlikte 20 günlük üstel hareketli ortalamanın yakınında yukarı yönlü engelle karşı karşıya.  Şimdi, haftalık grafikteki fiyat önceki yükseliş mumunun altında kapanış yapacak gibi görünüyor ve bir "yutan ayı formasyonu" oluşturuyorsa fiyatın son düşüşün ardından bin 230 dolara kadar düşme ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

ETH, günlük grafikte daha geniş bir zayıflığı işaret eden yükselen kama modeli oluşturdu ve bu modelin aşağı yönde kırıldığı görülüyor. Öte yandan Ethereum fiyatı, 8 Ağustos'ta yükseliş formasyonu olan fincan kulp formasyonunu kırarak bin 730 dolardan 2 bin 30 dolara kadar yükselmeyi başardı. Bu bakımdan grafik üzerindeki formasyonların ağırlıklı olarak çalıştığını not etmek gerekiyor.

Hacim Düşüyor

ETH hacmi de ortalama çizginin altında ve hacim düşerken fiyatın yukarı doğru hareket ettiği görülüyor. Bu, son derece endişe verici bir durum. Hacim düşerken fiyatın yükselmesi satın alım yapanların büyük yatırımcılar olmadığı anlamına geliyor. Bu da yatırımcıların pozisyonlarından yavaş yavaş çıkma ihtimalinin bir işaretidir.

Şu an için altcoin için en yakın destek bin 570 dolarda, en yakın direnç ise bin 765 dolarda bulunuyor. Fiyatın daha en yakın desteği ziyaret ederek kırma ihtimali oldukça yüksek ve bu, yatırımcıların "yükseldikçe sat fırsatı" ile hareket etmelerinin mantıklı olduğu anlamına geliyor. Ancak fiyat, bin 706 dolar seviyesinin üzerinde günlük mum kapanışı yapacak olursa düşüş son bulabilir ve fiyat bir kez daha 2 bin dolara doğru yükselebilir. Günlük zaman diliminde bin 570 doların altında mum kapanışıyla ise satış yönlü işlem yapılabilir.

Read Entire Article