Bitcoin 18.000 Doların Altına Düşecek Mi? Altcoinlerde Büyük Sürpriz!

2 years ago 87

Kral kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 18.843 dolardan alıcı buluyor. Bitcoin yeniden hızlı düşüşlere başladı. Peki altcoinlerde bir sürprize ne dersiniz? Orta ve uzun vadede kripto para yatırımcılarını daha fazla acı bekliyor olabilir. Bitcoin için kısa vadeli beklentiler ve altcoinlerin kıyamet senaryosunu ele alıyoruz.

Bitcoin (BTC)

ABD borsaları yazı hazırlandığı sırada pozitif açıldı bunun en azından şimdilik fiyatı dizginlemesi bekleniyor. Öte yandan borsaların ilerleyen saatlerdeki performansı daha fazla düşüşü de tetikleyebilir. Bitcoin bu yıl 18.000 doların altına düştü, peki yakın zamanda yeniden düşer mi? Fiyatın haziran ayından bu yana ilk kez 19.000 doların altına düşmesiyle satışlar hızlandı. Fiyat belirtilen seviyenin altında kaldığı sürece, yeni bir aşağı yönlü döngü başlatma şansı artar.

Haftalık grafikteki BTC, her önemli destek seviyesini kırarak düşüş eğilimi gösteriyor. Fiyat testi, 32.285 dolardan 17.770 dolara düşüş hareketinin %50 Fibonacci geri çekilme seviyesidir. Ayrıca, Bitcoin fiyatı 200 günlük üstel hareketli ortalamanın altına düştüğü için aşağı yönlü baskı da artıyor. Aşağıdaki grafiğe göre haftalık grafikteki fiyat 19.250 doların altına inerse o zaman 17.675 dolara doğru yeni bir keskin düşüş görebiliriz.

Altcoinler Düşer Mi?

Günlük grafikte BTC fiyatı “Flag & Pole” modelini kırdı. Ayı bayrağı, geçici duraklama sona erdikten sonra düşüş trendinin uzamasına işaret eden bir mum grafiği formasyonudur. Bir devam modeli olarak ayı bayrağı, satıcıların fiyat hareketini daha da aşağı çekmesine yardımcı olur. Düşen fiyat ve yükselen hacim daha büyük yatırımcıları satışlara destek olduğunu gösterir.

Bu yapıya göre, BTC daha aşağı inmeden önce biraz toparlanabilir. Bu durumda 19.250 dolar direnci ilk hedef olacaktır. Şimdi, söz konusu seviyenin tekrar test edilmesi, daha yüksek seviyelere yakın bir tür ret doğurabilir. En yakın destek 18.600 dolar seviyesinde ve bugün bu bölgeye iğne atıldı. Fiyatın desteğini kırma olasılığı daha yüksek. Ancak fiyat, direncine yaklaşma eğilimindeyse ve artan hacimlerle orada herhangi bir ret gördüysek, o zaman yüksekten satış stratejisine göre yatırımcılar kısa vadeli satış pozisyonu alabilir.

En kötü senaryo ise bu düşüşün ardından BTC piyasa hakimiyeti oranının artması olacaktır. Son 4 yılın dibinde olan dominasyon artmaya başlarsa altcoinlerde mevcut seviyelerinden %50’yi aşan kayıplar görebiliriz. Bu sebepten yatırımcıların altcoinlere karşı çok daha temkinli yaklaşması mantıklı olabilir.

Read Entire Article